Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nvidia neovlašteno koristila tri Samsungova patenta

Nvidia neovlašteno koristila tri Samsungova patenta

Optužbe oko krađe patenata nikako ne jenjavaju, a u tu priču sada ulazi i Nvidia, koja je za svoja tri tableta koristila Samsungove patente i time prekršila Samsungove prava na patente. Ovu odluku donio je krajem prosinca 2015. sud iz američke svjetske trgovinske komisije (USITC) u Americi.

USITC će istražiti u slučaju da su potrebne mjere, a sama komisija može zabraniti prodaju i izvoz od Nvidije u SAD-u. Slučaj s krađom patentiranih tehnologija odnosi se na njihove Shield tablete, koji je nedavno ponovno pušten u prodaju po nižoj cijeni. Jedan od tih tri patenata istječe sljedeće godine, a sama Nvidia je osporila da Samsungovi patenti datiraju još iz 1990-ih, govoreći kako pokrivaju staru tehnologiju koja se ne koristi više u modernim dizajnima čipa, navodi Bloomberg

Zanimljivo je i to da je južnokorejski Samsung odgovorio ovom tužbom protiv Nvidije koja je prije već tužila Samsung, tvrdeći tada da je Samsung u suradnji s Qualcommom koristio tri njihova patenta u svojoj GPU tehnologiji. Slučaj je završio 15.prosinca u korist Samsunga, navodeći kako nije prekršio prava na dva od tri patenata. Za treći se utvrdilo da je koristio, ali je sud proglasio to nevažećim. Sudski proces također utječe na Nvidijine partnere, mežu kojima su i Biostar Microtech International Corp., Jaton Corp., and EliteGroup Computer Systems Co.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next