Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Meizu zabilježio rast od 350 posto na tržištu mobitela

Meizu zabilježio rast od 350 posto na tržištu mobitela

Iako je kompanija ušla kasno u tržište mobitela i natjecanje s konkurencijom kao što je Xiaomi i Huawei, 2015. godine je zabilježila nevjerojatan rast u prodaji. Istu situaciju kasnog ulaska u nove tehnologije mobitela imala je i Nokia, koja je potom prodala svoj sektor mobitela Microsoftu. No, za razliku od njih koji su imali svakim kvartalom sve lošije prodajne rezultate, kineski proizvođač mobitela niže cijene, Meizu, zabilježio je ove godine prodaju svojih mobitela u više od 20 milijuna primjeraka.

U usporedbi s prošlom godinom u kojoj su prodali samo 4,40 milijuna, ovi rezultati predstavljaju rast prodaje od nevjerojatnih 350 posto, navodi Gizmochina. Toj brojci pridonijela je i njihova serija mobitela atraktivnog izgleda i niske cijene Blue Charm. Meizuov VP izjavio je kako njihov cilj za slijedeću godinu ostaje kontrolirana prodaja koja bi trebala preći 25 milijuna primjeraka.

Pošto se radi o novoj kompaniji, zapravo je i logičan i očekivan ovaj oprezni smjer strategije. Procjenjuje se da bi se sljedeće godine brojka od 25 milijuna prodanih mobitela odnosila na 30 posto prodanih iz MX serije te ostalih 70 posto iz Blue Charm serije.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next