Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ericsson Nikola Tesla predstavio novitete na MWC-u Istaknuto

Ericsson Nikola Tesla predstavio novitete na MWC-u

Ericsson Nikola Tesla je prezentirao petu generaciju mobilnih mreža (5G), LTE tehnologije, usluge upravljanja, OSS/BSS, TV, medije, oblak i IP na ovogodišnjem Mobile World kongresu.Od dosadašnjih rješenja, Ericssonovi su stručnjaci ove godine istaknuli web aplikaciju BSP Cabinet Viewer i projekt Google Glass Shopping.


O aplikaciji BSP Cabinet Viewer više je za BIZ Crunch otkrila Nevia Vidaković, te pojasnila da je nastala kao ideja u kompanijskom inovacijskom procesu, razvili su je Ericssonovi stručnjaci, a u korporaciji Ericsson je prepoznata kao kvalitetna te predstavljena u sklopu nove Ericssonove Blade Server platforme na ovogodišnjem Mobile World Congressu. Kroz interaktivno grafičko sučelje ova aplikacija se koristi kao dodatna funkcionalnost te omogućuje brzo i efikasno upravljanje i pregled trenutačnog stanja (poput stanja sustava, upozorenja i eventualnih grešaka). Blade Server platforma spremna je za buduće potrebe korisnika, osnova je za izvršavanje svih budućih Ericssonovih rješenja za mobilne i fiksne mreže i kao takva je ključna za rad i razvoj mreža. Uz pojednostavljenje mreže, osigurava visoki kapacitet i dostupnost sustava te nudi odgovor na trend sve većeg povećanja prometa.

Goran Kopčak je za BIZ Crunch otkrio nešto više o Projektu Google Glass Shopping. On je razvijan u okviru Ljetne radionice Ericssona Nikole Tesle i još je u prototipnoj fazi. Služio je kao demonstracija naprednih korisničkih mogućnosti koje se mogu ostvariti korištenjem Ericsson Wallet platforme za obavljanje bankovnih transakcija uz pomoć mobilnih uređaja. Jedna od velikih prednosti koncepta implementiranog rješenja je u činjenici da nije ograničen na uređaj koji se koristio prilikom demonstracije (Google Glass), nego je omogućeno korištenje cijele lepeze uređaja koji spadaju u ovu domenu nosive tehnologije (eng. wearables). Dojam posjetitelja koji su imali priliku pogledati ovo rješenje na Mobile World Congressu je vrlo pozitivan i potvrđuje rastući trend korištenja nosivih tehnologija prema službenim izvješćima o ponašanju korisnika.
Ericssonovo izložbeno mjesto u Barceloni posjetio je ministar Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik HAKOM-a Dražen Lučić te rukovodeći ljudi telekomunikacijskih operatera u Hrvatskoj i regiji.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next