Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Logpoint preuzima Muninn za poboljšanje kibernetičke sigurnosti tvrtkama Istaknuto

Logpoint preuzima Muninn za poboljšanje kibernetičke sigurnosti tvrtkama

Logpoint najavljuje akviziciju danske tvrtke za kibernetičku sigurnost Muninn, pružatelja mrežnog otkrivanja i odgovora vođenog umjetnom inteligencijom, kako bi zadovoljio sve veću potražnju za naprednom vidljivošću za učinkovito otkrivanje kibernetičkih prijetnji i odgovor na njih. Akvizicija učvršćuje Logpointovu platformu za kibernetičku obranu temeljenu na sigurnosnim informacijama i upravljanju događajima (SIEM) s mrežnim otkrivanjem i odgovorom (NDR) vođenom umjetnom inteligencijom i označava Logpointov sljedeći korak na putu da postane europski centar kibernetičke sigurnosti, pružajući regionalni pristup do visokovrijednih sigurnosnih ishoda.

“Geopolitički nemiri, nedostatak talenata za kibernetičku sigurnost i komoditizacija zlonamjernog softvera učinili su krajolik kibernetičke sigurnosti složenijim. Organizacije i MSSP trebaju višeslojni pristup kibernetičkoj sigurnosti kako bi otkrile prijetnje i učinkovito odgovorile na njih. S Muninnom možemo poboljšati našu ponudu,” kaže Mikkel Drucker, izvršni direktor Logpointa. “Zajedno dodajemo više vrijednosti našim klijentima i MSSP partnerima drastičnim poboljšanjem njihovih šansi za sprječavanje kibernetičkih napada kroz korisnu kombinaciju NDR-a vođenog umjetnom inteligencijom, SIEM-a i automatizacije. Ubrzavamo inovacije proizvoda s omogućenom umjetnom inteligencijom kako bismo poboljšali sigurnosno stanje i minimizirali kibernetički rizik te ujedinjujemo komplementarne kompetencije naših timova.”

Kombinirana ponuda značajno poboljšava vidljivost i otkrivanje prijetnji, istraživanje i odgovor (TDIR), povećavajući šanse organizacijama i pružateljima upravljanih sigurnosnih usluga (MSSP) da sigurno upravljaju složenim prijetnjama. Gartner izvještava da organizacije koje integriraju SIEM, NDR i Endpoint Detection and Response (EDR) reagiraju na incidente 50 posto brže. Muninnovo NDR rješenje će proširiti Logpointovu Cyber ​​Defense Platformu sa sveobuhvatnom mrežnom vidljivošću, poboljšati TDIR i omogućiti korisnicima da spriječe kibernetičke napade u stvarnom vremenu. Osim toga, Logpoint rješenja lako se integriraju s drugim proizvodima za kibernetičku sigurnost, omogućujući korisnicima da donesu vlastiti EDR kako bi postigli potpunu vidljivost u svim okruženjima.

"Uložili smo u Logpoint kako bismo osigurali digitalno društvo i kako bismo podržali UN-ove ciljeve održivog razvoja (SDG) broj devet koji su usmjereni na izgradnju otporne infrastrukture i broj 16 koji promiču učinkovite, odgovorne i transparentne institucije i javni pristup informacijama", kaže Jacob Frandsen, partner u Summa Equity, većinski vlasnik Logpointa. “Muninn podržava iste SDG ciljeve kao Logpoint. Zajedno će pojačati učinak, a to je značajan korak na putu za Logpoint da postane europski centar kibernetičke sigurnosti, poboljšavajući kibernetičku otpornost diljem Europe.”

Logpoint je osnovao Labs tim na čelu s CTO-om Christianom Haveom za poticanje sigurnosnih istraživanja i inovacijskih projekata umjetne inteligencije kako bi se organizacijama i MSSP-ovima olakšalo snalaženje u cyber prijetnjama i rizicima. Muninnovi talentirani AI profesionalci i tehnologije obogatit će potrage Labsa. Cijeli Muninn tim, uključujući izvršnog direktora i osnivača Muninn Andreasa Wehowskyja, pridružuje se Logpointu. Wehowsky ima magisterij iz računalnih znanosti i zrakoplovnog inženjerstva s MIT-a i više od 20 godina iskustva s implementacijama umjetne inteligencije i strojnog učenja (ML) te poslovnim IT projektima.

"Uzbuđeni smo što se pridružujemo Logpointu i povećavamo našu sposobnost da pomognemo organizacijama srednje veličine da postanu otpornije", kaže Andreas Wehowsky. „Mnoge se tvrtke suočavaju s izazovima s ograničenim brojem osoblja zaduženog za kibernetičku sigurnost, zbog čega je teško zadovoljiti sigurnosne potrebe i zaštititi svoje poslovanje. Udruživanjem s Logpointom možemo povećati svoj utjecaj i olakšati sigurnosnim timovima obranu od kibernetičkih napada, omogućujući organizacijama da se usredotoče na ono što je stvarno važno. U konačnici, to je ono što je potrebno za zaštitu vitalnih digitalnih usluga i infrastrukture o kojima svi ovisimo."

Logpoint je najveći SIEM dobavljač u Europi. Povrh SIEM-a, Logpoint nudi mogućnosti automatizacije, upravljanja slučajevima i analitike ponašanja kako bi pomogao organizacijama i MSSP-ovima koji im služe da otkriju, istraže i odgovore na kibernetičke prijetnje te da budu u skladu s NIS 2, GDPR i drugim propisima o kibernetičkoj sigurnosti i podacima. Rješenja Logpoint izrađena su u skladu s europskim zakonima i štite podatke. Na primjer, Logpoint je jedini europski dobavljač SIEM-a s certifikatom Common Criteria EAL3+ koji zahtijevaju organizacije NATO-a, pokazujući da su njegovi sustavi robusni i spremni za nove prijetnje.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next