Biz Tech web portal powered by vidi logo2

SAP radi restrukturiranje koje će dovesti do otpuštanja između 9 i 10 tisuća zaposlenika Istaknuto

SAP radi restrukturiranje koje će dovesti do otpuštanja između 9 i 10 tisuća zaposlenika

Dionice SAP-a porasle su u utorak nakon što je njemački proizvođač softvera rekao da će njegova revizija potaknuta umjetnom inteligencijom povećati dobit za dodatnih 200 milijuna eura i smanjiti najmanje 1.000 radnih mjesta više nego što se ranije očekivalo.


SAP je naime prvo najavio da će u sklopu restrukturiranja otpustiti oko 8000 zaposlenika, no sada je objavila da će otpuštanja uključiti 9 do 10 tisuća ljudi.

Prema pisanju MarketWatcha, SAP kaže da sada očekuje generiranje dobiti u vrijednosti od 10,2 milijarde eura u 2025., u usporedbi s 10 milijardi eura koliko je rekao da će ostvariti ranije, što znači da će mu otpuštanje ljudi podići dobit za 200 milijuna eura.

Njemačka tvrtka također je rekla da će većina od 9.000 do 10.000 otpuštanja biti provedena kroz programe dobrovoljnog odlaska i interne inicijative prekvalificiranja.

Tvrtka ne skriva da je novo restrukturiranje potaknuto fokusom poslovanja s umjetnom inteligencijom, pa bismo mogli reći da je ovo prvi veliki val otpuštanja u nekoj tvrtki koji je izazvao AI.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next