Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Marina Klačmer Čalopa: Težnja najboljem uključuje inovativne metode učenja i suradnju s poslovnim partnerima iz industrije Istaknuto

Marina Klačmer Čalopa: Težnja najboljem uključuje inovativne metode učenja i suradnju s poslovnim partnerima iz industrije

 Fakultet organizacije i informatike, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, u petak, 15. prosinca 2023., je na svečanosti u HNK u Varaždinu, uz prisustvo velikog broja studenata, nastavnika, djelatnika, gospodarstvenika i partnerskih institucija te visokih uzvanika, obilježio Dan Fakulteta.

Fakultet s jednom od najdugovječnijih tradicija obrazovanja IT stručnjaka u Hrvatskoj, utemeljen je prije 61 godine kao Viša ekonomska škola, a osnovan je prije čak 49 godina. Veliku svečanost u HNK-u obilježile su i dodjele nagrada, priznanja i zahvalnica studentima, nastavnicima i djelatnicima, koji su svojom izvrsnošću i djelovanjem obogatili FOI i širu akademsku zajednicu.

Dekanica Fakulteta organizacije i informatike prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa čestitala je svim studentima, nastavnicima i djelatnicima Dan Fakulteta te iznijela ključne informacije i postignuća u protekloj godini, ističući izvrsnost studenata i doprinos zaposlenika te je pohvalila rad dosadašnje Uprave.

Predstavila je i novu Upravu koja se od listopada 2023. trudi održavati visoke standarde i usmjeriti Fakultet prema budućnosti u kojoj brzi razvoj IT industrije diktira tržišnu ekonomiju i smjer u kojem će se visoko obrazovanje u budućnosti kretati.

Fokus je stavljen na postizanje izvrsnosti u konkurentnom obrazovnom okruženju, i zato naglašavam važnost optimizacije resursa i kontinuirane težnje najboljem, a to uključuje inovativne metode učenja, suradnju s poslovnim partnerima iz industrije te poticanje inovativnosti i poduzetništva među studentima. Posebnu pažnju u narednom mandatu posvetit ćemo internacionalizaciji, akreditaciji naših studijskih programa, razvoju informacijskih sustava i naravno rješavanju pitanja Kampusa II koji je planiran na prostoru današnje FOI 2 zgrade u Varaždinu. Nastavljamo aktivno sudjelovati u znanstvenim istraživanjima, projektima te volonterskim i humanitarnim aktivnostima studenata i poticati održivi razvoj na svim razinama djelovanja“ – istaknula je dekanica Klačmer Čalopa.

U povodu Dana FOI-ja dodijeljene su i nagrade, priznanja i zahvalnice nastavnim i nenastavnim djelatnicima, umirovljenicima, studentima FOI-ja, partnerima i prijateljima.

Nagradu za životno djelo primila je prof. dr. sc. Diana Šimić, koja je u svojem govoru zahvale poručila: „Njegujte ugodnu organizacijsku kulturu, ne znate koliko je važna dok je ne izgubite. Raspravljajte o idejama, modelima, metodama, kriterijima i svemu onome što može pomoći ostvarenju misije mijenjanja svijeta na bolje.“

Uz profesoricu Šimić, Nagradu su primile i Vika Kerekeš, mag. nov. za izuzetno zalaganje nenastavnom osoblju te Nataša Barič, inf. za predan rad nenastavnom osoblju.

Nagradu su primili najbolji studenti prema prosjeku ocjena: Filip Novak, Nino Lončar, Tin Tomašić, Sebastijan Geček, Tihana Triplat, Ana Novak, Žana Marija Podgorelec, Matko Kekez, Valentino Večenaj, Jana Kukulić, Fran Sabolić, Marija Kuštelega, Klara Šilec, Valentina Čajko i Nikolina Županić.

Nagrade najboljim studentima prema znanstvenim, stručnim i sportskim postignućima dobili su: Karla Franović, Andrija Krmpotić, Eugen Petošić, Sara Sušac, Daniel Škrlac, Tin Tomašić, Petar Znika i Lucija Zrna.

U ime svih nagrađenih studenata, zahvalu je uputila studentica Marija Kuštelega: „Nadam se ćemo svojim primjerom potaknuti i druge studentice i studente da teže izvrsnosti. Sve što je dobro ne dolazi lako, ali su plodovi najslađi.“

Povelju „Prijatelj FOI-ja“ za promociju i suradnju s FOI-jem ove je godine dobio izv. prof. dr. sc. ing. Peter Márton s Fakulteta za znanost o menadžmentu i informatiku Sveučilišta u Žilini iz Slovačke.

Priznanje FOI-ja uručeno je prof. dr. sc. Blaženki Divjak i Petri Vondra za najbolji znanstveni rad u časopisu s najvećim pokazateljem citiranosti časopisa (JCI), a priznanje za uspješnu poslovnu suradnju s Fakultetom dobile su partnerske tvrtke FOI-ja: SICK Mobilisis, Factory X, Oracle, Infodom, Speck, Arbona, Konzum, Emil Frey Digital d.o.o., Financijska agencija, IGEA, Intesa Sanpaolo International Value Services, PLIVA Hrvatska d.o.o., Infobip, CROZ, IBM iX, Infinum, CRO AI, Poslovna inteligencija, Photomath i Cratis.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next