Biz Tech web portal powered by vidi logo2

FOI-jev studentski startup nakon američkog osvaja azijsko tržište Istaknuto

FOI-jev studentski startup nakon američkog osvaja azijsko tržište

Startup DoMore dvojice mladih poduzetnika i bivših studenata FOI-ja, Filipa Bela i Jakova Glavine, svoj je poslovni put već u samom početku pronašao na američkom tržištu i to za veliku konzultantsku kompaniju u Teksasu.

Za nju ovaj startup razvija kompletnu platformu za konzultantske usluge, a studentska tvrtka u svom portfoliju nudi usluge razvoja mobilnih i web aplikacija, custom backend rješenja te realizaciju projekata od ideje do finalnog rješenja.
"Do prvog klijenta došli smo zahvaljujući studentskom networkingu, koji je značajno zastupljen na našem Fakultetu, a zahvaljujući brojnim studentskim prilikama i ovom programu imamo perspektivu za brz napredak i širenje i prema drugim IT tržištima" – izjavio je najesen, prilikom potpisivanja ugovora o ulasku u Startup@FOI program, bivši student i mladi poduzetnik Filip Bel. Već danas kaže, s poslovnim partnerom i kolegom iz studentskih klupa Jakovom Glavinom, razvija svoj proizvod za azijsko tržište, koji će klijentu u Singapuru uštedjeti milijune dolara.

Bel kaže da su trenutno maksimalno posvećeni radu na tri projekta, koja imaju ugovorena s dva velika klijenta. "Što se tiče same domene tih projekata, pokrivamo problematiku kao što je e-commerce i digitalizacija lanca nabave, a za realizaciju tih projekata razvijamo web i mobilne aplikacije pa s te strane možemo reći da smo pokrili sve fronte".

Što se tiče širenja na azijsko tržište, dečki kažu da se radi o velikom klijentu iz Singapura za kojeg će raditi na nizu sustava kojima će se ostvariti digitalizacija poslovnih procesa poduzeća. Neki od njih su sustav za analizu narudžbi i lanca nabave, sustav za upravljanje proizvodnim procesima, a kasnije i recruitment sustav za ljudske resurse.

S obzirom na to da se trenutno dio poslovanja vodi ručno u Excel tablicama i flomasterom na bijeloj ploči, takav je način podložan mnogim greškama, pa postoje predviđanja klijenta da će se uštedjeti milijuni dolara ako se razviju dobri alati koji će navedene procese automatizirati i digitalizirati.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next