Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Facebook-ov TechPrep pomaže u učenju programiranja

Facebook-ov TechPrep pomaže u učenju programiranja

Facebook je predstavio novu web stranicu, TechPrep, koja bi trebala podići dodatni interes za kompjuterske znanosti i programiranje. Stranica pruža resurse, za sve one koje zanima programiranje, bez obzira da li se radilo samo o hobiju ili ozbiljnom pripremanju za ulazak u svijet programiranja.

Predlaže servise i gadgete bazirane na korisnikovim godinama, znanju i onome što traži.

Ovdje se navodi recimo primjer tinejđera kojeg zanima programiranje i koji je tek počeo. TechPrep će ga uputiti na jednostavni jezik za programiranje kao što je Scratch.

Za ljude koji su odrasli i imaju malo znanja, stranica pruža i mnogo naprednije opcije i jezike. Stranica je dostupna na engleskom i španjolskom jeziku, navodi službena stranica Facebooka.

Raznolikost je jedna od Facebookovih misija za stvaranje više otvorenog i umreženog svijeta. U suradnji s istraživačkom kompanijom McKinsey pronašli su kako 77 posto roditelja govore kako ne znaju pomoći svom djetetu u razvijanju kompjuterskih znanosti. Ovaj postotak se povećava na 83 posto za roditelje sa slabijim financijskim stanjem i roditelje koji nisu završili fakultet te skrbnike.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next