Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Schneider Electric: Podatkovni centri budućnosti Istaknuto

Schneider Electric: Podatkovni centri budućnosti

Digitalizacija i tehnološki napredak vode nas ka novoj, integriranijoj budućnosti što će od vlasnika podatkovnih centara iziskivati višu razinu opremljenosti za suočavanje s novim razinama potrebne operativne agilnosti.

Ujedno će i korisnici će od vlasnika tražiti primjenu raznovrsnijih pristupa koji će im omogućiti migraciju u cloud i edge, tražiti će data centre koji će im pomoći izgraditi jače partnerske ekosustave, te će očekivati veću podršku kroz ponuđene usluge.

Izgradite budućnost svog podatkovnog centra oko četiri stupa

Kako bi udovoljili ovim rastućim zahtjevima tržišta, vlasnici podatkovnih centara morati će poboljšati performanse u ova četiri važna područja:

1. Održivost - Očekuje se da će se podatkovni centar budućnosti integrirati i prilagoditi čitavom uzvodnom i nizvodnom lancu opskrbe tvrtke. Pored praćenja samih emisija ugljika kompanije, emisije iz raspona 3 (emisije iz lanca opskrbe) morat će se pratiti, prikupljati, analizirati, uspoređivati i objavljivati. Suradnja s etabliranim, ekološki osviještenim tvrtkama za infrastrukturu podatkovnih centara, kao što je Schneider Electric, može pomoći u prevladavanju takvih napora. Ekološke inicijative, poput Green Premium programa tvrtke Schneider Electric, mogu poslužiti kao korisni primjeri za smjernice vlasnicima podatkovnih centara u potrazi za daljnjim stvaranjem napora u pogledu održivosti.

2. Učinkovitost - Učinkovitost podatkovnog centra, koji često uključuje samo učinkovitost procesnih i hardverskih performansi, uskoro će morati uključivati učinkovitost ljudskih resursa, Capexa i ukupnog troška imovine. Opremanjem uređaja IoT senzorima i dodavanjem više digitalnih usluga, uz mogućnosti daljinskog nadzora i upravljanja, podatkovni centri moći će pokretati učinkovitije radne i operativne procese, što će rezultirati daleko manjim brojem nepredviđenih zastoja.

3. Fleksibilnost – Pojaviti će se brojni podatkovni centri fleksibilnog dizajna koji omogućavaju vlasnicima prilagodbu i brzo skaliranje gore ili dolje, po potrebi, kako bi se nosili s neizvjesnom budućnošću. Potreba za brzinom i točnošću u udaljenijim okruženjima također će zahtijevati rješenja koja štede prostor i nude lakoću daljinskog programiranja i nadgledanja. Također će biti potrebni unaprijed izgrađeni data centri, dovoljne snage i kapaciteta hlađenja u obliku kontejnerskih, modularnih data centara. 

4. Otpornost – Uvođenjem procesa, programa, alata i resursa koji omogućavaju minimalnu izloženost opasnostima, brzu reakciju i oporavak od neplaniranih događaja, vlasnici data centara imati će u puno veću mogućnost upravljanja. Danas alati za praćenje, zasnovani na umjetnoj inteligenciji (AI), nude nove načine za daljinsko upravljanje imovinom rizičnih data centara. Kao primjer je EcoStruxure IT platforma kompanije Schneider Electric, automatski prikuplja vrijednosti senzora kritične infrastrukture i dostavlja te podatke u centralizirano jezero podataka u cloud-u, olakšavajući tako upravljačke odluke.

Schneider Electric Data centri buducnosti 2

Važnost kibernetičke sigurnosti

Na svakom od ova četiri stupa budućih data centara, potrebna je primjena naprednih razina kibernetičke sigurnosti. Schneider Electric-ova strategija kibernetičke sigurnosti pruža okvir za daljnji razvoj tehnologije te pomaže podatkovnim centrima u modernizaciji vlastitih strategija cyber sigurnosti. Uz customizirana hardverska i softverska rješenja za cyber sigurnost, Schneider Electric nudi i usluge kibernetičke sigurnosti za data centre.

Više informacija potražite na poveznici: se.com/hr/hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next