Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Zagrebački startup privukao 1,7 milijuna kuna ulaganja Istaknuto

Zagrebački startup privukao 1,7 milijuna kuna ulaganja

Platforma za no-code/ low-code, automatizaciju i SaaS alate Codemap.io privukla je ulaganje vrijedno 1,7 milijuna kuna (225 tisuća eura).

Ulaganje u tvrtku pokrenutu tijekom 2020. godine predvodi hrvatski fond za rizični kapital SQ Capital, a uključili su se i poduzetnici Tomislav Matić (Texo Management) i Mate Rimac (Rimac grupa), koji će također biti i Codemapov strateški savjetnik. Ulogu savjetnika za pojedine tehničke aspekte i strategiju rasta u Sjedinjenim Državama preuzet će Boris Debić, koji je 15 godina radio u Googleu.

SQ Capital je u zadnjih nekoliko godina uložio u više domaćih startupova, među kojima su Repsly, Farseer, Sportening, Fueloyal i Miret.

Zapošljavanje i širenje poslovanja

Codemap.io je platforma koja povezuje pojedince i tvrtke kojima su potrebna softverska rješenja s no-code/low-code stručnjacima i agencijama. Kako tvrde u Codemapu, dovoljno je da klijent navede osnovne zahtjeve i raspoloživi budžet ili satnicu, a platforma će te informacije pretvoriti u sveobuhvatni prijedlog tehnološkog rješenja s preporukama najprikladnijih razvojnih partnera.


Codemap trenutno ima 4.500 registriranih korisnika. U protekloj godini ukupna vrijednost softverskih projekata na Codemapu premašila je 5,5 milijuna američkih dolara.

Surađuju s no-code/low-code razvojnim platformama kao što su Bubble, Adalo, Glide, Stacker i druge. U Bubble.io je nedavno investirano 100 mil. USD, u Stacker 20, a u Adalo osam. U posljednjih godinu i pol dana u no-code platforme uloženo je gotovo pet milijardi USD.

Codemap je razvoj dosad financirao vlastitim sredstvima. Sredstva prikupljena investicijom namijenjena su primarno zapošljavanju i jačanju prisutnosti na tržištima SAD-a i Velike Britanije, ali će biti korištena i za razvoj tehnološke platforme. Tako je, primjerice, u planu nadogradnja tehnološkom analitikom za koju vjeruju kako će promijeniti način na koji se koristi digitalne alate.

Uz to, planiraju povećati i broj partnera s kojima surađuju te povećati bazu korisnika.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next