Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Algebra najavljuje besplatne trodnevne bootcampove za srednjoškolce koji žele naučiti više o tehnologiji i poduzetništvu Istaknuto

Algebra najavljuje besplatne trodnevne bootcampove za srednjoškolce koji žele naučiti više o tehnologiji i poduzetništvu

Algebra će tijekom predstojećih zimskih praznika u četiri najveća hrvatska grada – Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku – provesti besplatne, trodnevne bootcampove, radionice namijenjene učenicima srednjih škola.

Na ovim bootcampovima pod nazivom Play Labs učenici će naučiti kako koristiti nadopunjenu (AR) i proširenu stvarnost (VR), 3D modeliranje i druge tehnologije koje im mogu pomoći u razvoju ostvarivih poduzetničkih ideja koje se mogu pretvoriti u dobre i unosne projekte.

Play Labs će voditi stručni predavači koji koriste najnovije STEM metode poučavanja, dok je sam koncept programa inspiriran sličnim programima koje provode startup inkubatori na MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) i BayView Labs. Slični programi u SAD privlače najperspektivnije talente, startupove i investitore u području naprednih tehnologija: od umjetne inteligencije (AI) i strojnog učenja (ML) pa do digitalnih valuta, proširene stvarnosti (AR) i sličnih tehnoloških tema koje obilježavaju današnjicu.

Algebrini stručnjaci izradili su kurikulum za ove trodnevne bootcampove, tijekom kojih će srednjoškolci steći ishode učenja u takozvanim "razigranim tehnologijama" i njihovim mogućnostima primjene za uspješne poslovne projekte. Cilj je privući učenike srednjih škola koji žele spojiti tehnologiju s poslovnim idejama, odnosno pronaći ideje za svoje buduće poslovne projekte, upravo u godinama u kojima počinju razmišljati o tome kako pokrenuti vlastite biznise i konkretizirati svoje kreativne ideje koje sasvim sigurno svi imaju. Povrh svega, polaznicima će ovo biti prilika za stjecanje novih prijatelja i upoznavanje osoba sa sličnim interesima na ovom području.

Prethodno znanje o tehnologiji nije potrebno – na Play Labs mogu se prijaviti svi učenici srednjih škola koji su zainteresirani za ove teme.

Play Labs održat će se od 2. do 4. siječnja 2022. u Osijeku; od 6. do 8. siječnja 2022. u Splitu; od 21. do 23. veljače 2022. u Zagrebu te od 24. do 26. veljače 2022. u Rijeci. U travnju 2022. u Zagrebu će se održati finalno događanje u sklopu ovog projekta.
Za više informacija o ovim besplatnim trodnevnim bootcampovima, kao i za samu prijavu, potrebno je posjetiti https://www.algebra.hr/lab/kampanje/play-labs/. Broj mjesta je ograničen pa organizatori preporučuju što raniju prijavu!

Projekt Play Labs provodi se u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj te je financiran kroz program malih grantova ovog veleposlanstva, „Public Affairs Zagreb – Small Grants Program“.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next