Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Microsoft Outlook dobiva opcije @Mention i Like Istaknuto

Microsoft Outlook dobiva opcije @Mention i Like

Društvene mreže mijenjaju način na koji ljudi komuniciraju. Tako u Hrvatskoj imamo sve više korištenu riječ like (koji je potekao od Facebooka) u svakodnevnom govoru. Ni email ne ostaje pošteđen promjena koje su uvele društvene mreže. Outlookovo web izdanje dobiva novu opciju Like, kojom korisnici mogu izraziti znak sviđanja specifičnom mailu i označiti ga kao nešto što je vrijedno pažnje.

Da bi korisnik mogao Like-at poruku, potrebno je jednostavno kliknuti na ikonu "palca gore" (thumbs-up) u okviru poruke (vidljivo na slici dolje). Ovim potezom ikona mijenja boju iz sive u plavu, dodaje "palac gore" ikonu u listi elektroničke pošte. Ako se nekom svidi vaš mail, dobit ćete povratnu poruku kojom će vam to dati do znanja, navodi službeni blog Officea.

likes and mentions cropped 1 1024x501

 

Opcija Mentions odnosi se na specifičnu osobu i diskusiju putem maila. Koristeći ovu opciju osigrava se da osoba bude svjesna zahtjeva ali i uključena u nit diskusije u porukama. Kako bi se koristila ova opcija, potrebno je dodati simbol @ u tekst maila (vidljivo na donjoj slici). To će dati često korištene kontakte i pristup vlastitom direktoriju. Odabere se željena osoba i ona se potom automatski dodaje u To: retku.

likes and mentions cropped 3 1024x501

 

Ove opcije će biti dostupne svim Office 365 komercijalnim pretplatnicima, što uključuje Outlook za web, uključujući i Buisness, Enterprise, EDU i Government varijante.

Za sve poslovne korisnike Office 365 opcija like postat će dostupna krajem ovog mjeseca, dok Mentions sredinom sljedećeg mjeseca.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next