Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Microsoftov Exchange Server 2016 postao dostupan

Microsoftov Exchange Server 2016 postao dostupan

Finalna verzija Microsoftovog Server 2016 izrađena je u potpunosti u cloudu i od danas je postala dostupna klijentima. Prve informacije o Exchange Serveru 2016 pojavile su se na Microsoftovoj Ignite konferenciji u svibnju ove godine. Spominjali su neke mogućnosti, kao što je pametniji inbox, čvršće sigurnosne mjere, bolja suradnja i mobilna produktivnost.

Nova verzija, Exchange Server 2016, građena je i ojačana na opcijama koje su već bile dostupne u prethodnoj verziji, Exchange 2013. To su opcije prevencije gubitka podataka, automatski oporavak od grešaka pohrane i web-based Exchange administrativni centar.
Novi alati i poboljšanja koje se navode u ovoj verziji su: novi outlook za web, eDiscovery, bolja suradnja, jednostavnija arhitektura, veća dostupnost, bolja ekstenzivnost i pretraga, navodi InformationWeek.

 

Image ExchangeServer BetterColab 430x275


Novi Outlook uvodi nove alate i mogućnosti kao što su Sweep, Pin, Undo, bolje renderiranje HTML-a, nove teme i tako dalje.
EDiscovery odnosi se na novu, asinkroniziranu arhitekturu koja rasprostranjuje posao na više servera, čineći ga bržim i podesivim. Omogućuje pretraživanje, zadržavanje i eksportiranje sadržaja koji se nalaze u javnim mapama.

Image IntelligentExperiences 470x250


Suradnja je također poboljšana, čineći dijeljenje dokumenata jednostavnijim u Outlook 2016 i web verziji te omogućujući koautorstvo i kontrolu nad verzijom. Pretraga je brža, dopuštajući traženje sugestija, evenata, ljudi i ostalog. Arhitektura je slična Exchange verziji u Office 365, dok veća ekstenzivnost pruža integrirane add-inove u sučelju. Veća dostupnost podrazumijeva poboljšanje automatskog popravka, čineći ga lakšim za pokretanje.
Microsoft je izjavio i da će kumulativna ažuriranja davati u ciklusu od svaka tri mjeseca, a prvi takav ciklus krenut će krajem ove godine. Pružaju i besplatno korištenje na tri mjeseca.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next