Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Microsoft prijavio 20 milijardi dolara profita u Q3 2016

Microsoft prijavio 20 milijardi dolara profita u Q3 2016

Kompanija Microsoft objavila je izvješće o svom financijskom poslovanju za kvartal koji je završio 31.ožujka 2016. U izvješću navode kako su ostvarili prihod od 20 milijardi dolara. Između ostalog, izvješće pokazuje kako je zarada po dionici iznosila 47 centi, a prilikom kvartala kompanija je vratila 6,4 milijardi dolara vlasnicima dionica kroz ponovne kupnje dionica i dividende.

Što se tiče prihoda po sektorima, zabilježen je maleni rast. Tako u sektoru produktivnosti i poslovnih procesa evidentiran je rast od jedan posto, sa zaradom od 6,5 milijardi. Komercijalni Office proizvodi i cloud usluge narasle su za sedam posto, dok je za korisnike iznosio šest posto. Brojka Office 365 korisnika koji imaju pretplatu popela se na 22,2 milijuna.

Pametni oblak imao je rast prihoda od tri posto, a sam Azure je skočio za 120 posto. U sektoru privatnog računalstva zabilježen je minimalan rast od jedan posto. Zarada od njihovog Windows OS-a pala je za dva posto, a veliki pad zabilježila je i prodaja mobitela, koja je pala za 46 posto. Zato su s druge strane, imali veliki rast sa Surface zaradom, koja je skočila za 61 posto. Broj mjesečnih pretplatnika Xbox Livea narastao je za 26 posto, dolazeći tako do 46 milijuna korisnika.

Sve u svemu, Microsft je u ovom kvartalu zabilježio rast na svim područjima, osim svog Windows sustava i mobitela koji ne uspijeva napraviti veći pomak na ionako ogromnom tržištu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next