Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Yahoo otpušta 15 posto radnika zbog velikih financijskih gubitaka

Yahoo otpušta 15 posto radnika zbog velikih financijskih gubitaka

Nakon što je kompanija Yahoo pokazala veliki gubitak od 4,4 milijarde američkih dolara u zadnjem kvartalu, sada najavljuje kako će otpustiti 15 posto svoje radne snage. Ovakav potez dio je njihovog plana povratka kompanije u umjereni rast profita za sljedeću godinu.

Otkazi će tako pogoditi od 1,600 do oko devet tisuća radnika Yahooa. CEO Yahooa Marissa Mayer izjavila je kako vjeruje da bi više fokusirana kompanija trebala biti rješenje za probleme rasta. Novi plan tako se fokusira na njihove proizvode (Search, Tumblr i Mail) i medijske brendove (News, Sports, finance i Lifestyle), navodi CNN Money. Najavljeno je zatvarnje pet svjetskih ureda i poslova koje ne rastu, što uključuje igre. Očekuje se da će ovim restrukturiranjem uštediti 400 milijuna dolara godišnje, a planiraju i prodavanje svoje nestrateških patenata i nekretnina (koji bi mogli iznositi vrijednost od jedne milijarde). 

Njihova ukupna prodaja je stagnirala, no zato je uspjeh doživio u mobilnom, video i nativnom reklamiranju i društvenom poslovanju. Zabilježi su rast od 26 posto u odnosu na prošlu godinu, dobivši 472 milijuna dolara.
Što se tiče budućnosti, kompanija očekuje između 820 i 860 milijuna dolara u prodaju, ne računajući ugovore s partnerima. Procjena Wall Street analitičara bila je na 907 milijuna dolara.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next