Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Office i otvorena platforma za učenje olakšava rad akademskoj zajednici Istaknuto

Office i otvorena platforma za učenje olakšava rad akademskoj zajednici

Microsoft Open Technologies objavili su spajanje paketa Office 365 i Moodlea, open source platforme za učenje i upravljanje učenjem. Ova suradnja posebno odgovara učenicima, studentima, nastavnicima i profesorima, koji će sada moći jednostavnije i brže raditi i surađivati. Primjerice, kada profesor ažurira akademski kalendar, on će automatski biti ažuriran svim korisnicima Outlook kalendara i više neće morati slati materijale svakom studentu posebno. S druge strane, studenti će ovako lakše pratiti raspored predavanja i ispitne rokove. 

Predstavljeno je i usklađivanje korisničkih podataka za prijavu, nove mogućnosti u kalendaru te brže stvaranje sadržaja za predavanja. Office 365 dodatak za Moodle sad će biti povezan i s oblakom za pohranu podataka OneDrive, aplikacijom OneNote te Outlook kalendarom. Zbog integracije s OneNote digitalnom bilježnicom, profesori će u njoj moći stvarati zadatke, studenti će ih izvršiti u digitalnom obliku i predati preko Moodlea na ocjenjivanje. Profesori će sve dokumente koje pohrane u OneDrive oblaku moći automatski povezati s predavanjima u Moodleu, a dodatak Office Mix omogućit će im spremanje predavanja u PowerPointu, audio i videozapisa, te ispita i ocjena.

Korisnicima će prijava na Moodle biti brža jer se svi mogu prijaviti preko postojećih akademskih akreditiva (AAI@EduHR). 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next