Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ericsson Nikola Tesla isporučuje 5G mrežu Telekomu Kosova Istaknuto

Ericsson Nikola Tesla isporučuje 5G mrežu Telekomu Kosova

Potpisom okvirnog višegodišnjeg ugovora vrijednog 15 milijuna eura Telekom Kosova i Ericsson Nikola Tesla nastavljaju suradnju na modernizaciji i održavanju radijske mreže ovog kosovskog operatora. Ugovor obuhvaća uvođenje najnaprednije Ericssonove 5G opreme u radijski dio mreže Telekom Kosova.

Glavna izvršna direktorica Telekoma Kosovo, Burbuqe Hana, nakon otvorenog i uspješnog natječaja, izrazila je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora o potpunoj modernizaciji mobilne mreže Vala (400 baznih postaja) s prestižnom međunarodnom tvrtkom Ericsson Nikola Tesla.

„Ovaj ugovor označava vrhunac naših napora za potpunu modernizaciju mobilne mreže Vala koja uključuje vrlo naprednu 5G platformu“, rekla je Burbuqe Hana, dodajući da će „ovo korisnicima Telekoma Kosovo pružiti najsuvremeniju tehnologiju i omogućiti građanima Kosova pristup naprednim uslugama, a tvrtkama veće mogućnosti za razvoj aktivnosti.“

Burbuqe Hana je također najavila da će cjelokupni projekt modernizacije mreže biti u potpunosti implementiran do kraja 2024. godine, a potpuna pokrivenost u regiji Prištine očekuje se već u ljeto ove godine.

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle izjavila je: „Veseli me što s Telekomom Kosova nastavljamo suradnju na modernizaciji i proširenju njihove mobilne mreže. Snažna Ericssonova 5G platforma u kombinaciji s inovativnim ICT rješenjima naših stručnjaka, temelj je naprednih komunikacijskih usluge te niza novih mogućnosti koje će biti na raspolaganju kosovskim građanima i poslovnim subjektima. Nastavak našeg partnerstva dodatno će doprinijeti osnaživanju naše pozicije na tržištu Kosova na kojem smo prisutni dugi niz godina. U našem smo uredu u Prištini u protekloj godini zaposlili niz novih stručnjaka koji zajedno s kolegicama i kolegama iz cijele Ericsson Nikola Tesla Grupe sudjeluju u razvoju i implementaciji najmodernijih tehnoloških rješenja za vodeće svjetske operatore.“

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next