Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Vertiv i Intel rade tekuće hlađenje za Intel Gaudi 3 AI akcelerator Istaknuto

Vertiv i Intel rade tekuće hlađenje za Intel Gaudi 3 AI akcelerator

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja, predstavio je suradnju s tvrtkom Intel, kako bi pružili rješenje tekućeg hlađenja koje će podržati novi Intel Gaudi3 AI akcelerator, čije je lansiranje planirano za 2024. godinu.

Primjenom umjetne inteligencije i računarstva visokih performansi stvaraju se veće količine topline, a organizacije sve više prelaze na rješenja tekućeg hlađenja radi učinkovitijeg i ekološki prihvatljivijeg hlađenja.

Intel Gaudi3 AI akcelerator utilizirati će u serverima tekuće hlađenje i hlađenje zrakom kroz Vertivova dvofazna (P2P) rješenja. Rješenje tekućeg hlađenja testirano je do 160 kW snage akceleratora koristeći rashladnu vodu u rasponu od 17°C do 45°C.

Rješenja hlađenja zrakom testirana su s do 40 kW toplinskog opterećenja te se mogu implementirati u podatkovnim centrima s toplim okolnim zrakom do 35°C.

Opisano dvofazno (P2P) rješenje bazirano na hlađenju freonom, pomoći će kupcima implementirati rekuperaciju topline, hlađenje povišenim temperaturama vode, efikasniju utilizaciju freecooling rješenja i redukciju u pokazatelja efikasnosti potrošnje električne energije (PUE), pokazatelja učinkovitosti potrošnje vode (WUE) i smanjenje ukupnih troškova (TCO).

Za više informacija o Vertiv tehnologijama tekućeg hlađenja posjetite Vertiv.com. Za više informacija o Intel Gaudi3 akceleratoru posjetite Habana.ai.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next