Biz Tech web portal powered by vidi logo2

C-level menadžeri strahuju od malih tvrtki i konkurencije iz drugih sektora

Ilustracija, izvor: Pixabay.com Ilustracija, izvor: Pixabay.com

Trend popularno nazvan "uberizacija" odnosno remećenje ustaljenih načina poslovanja koje izaziva tvrtka koju moćnije kompanije u početku ne smatraju konkurentom, postao je glavni izvor strepnje direktora, rezultati su to najnovijeg istraživanja tvrtke IBM. U samo dvije godine, postotak direktora svih razina (od izvršnih direktora, direktora financija i marketinga, do direktora prodaje i proizvodnje) koji očekuju da će se morati boriti s konkurentima koji dolaze izvan njihove industrije, porastao je za više od jedne četvrtine – rastao je s 43 posto u 2013. godini na 54 posto danas, krajem 2015. godine. 

Navedeno su rezultati istraživanja koje je IBM proveo s više od 5200 C-tech level menadžera u 21 industriji u više od 70 zemalja. Većina ispitanika je u istraživanju sudjelovala osobno, a predstavljaju širok spektar javnih i privatnih tvrtki.

Ranije su najveću prijetnju tvrtkama činili konkurenti s alternativnim, sličnim i jeftinijim ponudama od njihovih, dok danas najviše strahuju od novih i ambicioznih radnika koji sa sobom nose znanja o novim i potpuno drugačijim poslovnim modelima. Uz to, pribojavaju se malih i agilnih tržišnih igrača koji zbog svoje strukture imaju puno manje pravnih obaveza: "Najveća su prijetnja novi konkurenti koje još uopće ne svrstavate u konkurenciju," smatra Piotr Ruszowski, CMO u Mondial Assistanceu.

Uz navedeno, 54% ispitanih C-level menadžera želi u svoju tvrtku privući inovacije izvana, dok njih 70% planira proširiti partnersku mrežu. Njih 48% je priznalo da bi voljeli donositi odluke manje centralizirano.

Usprkos željama da se na sve naćine približe tržištu, mnogi su priznali da nisu sigurni što ih čeka u budućnosti, dok njih tek polovica traži povratnu informaciju od svojih kupaca, odnosno klijenata. Ipak, 66% ispitanika iz C-level sektora u budućnosti očekuje individualni fokus na svakog kupca, odnosno klijenta te očekuju promjenu u načinu na koji se njihova tvrtka ophodi prema tržištu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next