Biz Tech web portal powered by vidi logo2

VIDI 316: Top IT zanimanja budućnosti i test električnih bicikla i romobila Istaknuto

VIDI 316: Top IT zanimanja budućnosti i test električnih bicikla i romobila

U vrijeme kada je čitav globalni sustav pogonskih energenata poput plina i benzina pred najvećim izazovima, mnogi se ljudi okreću alternativi koju donosi električna energija.

Oni koji si ne mogu priuštiti električni automobil, sve više se odlučuju za električne romobile i bicikle, koji su idealno prijevozno sredstvo za odlazak na posao, faks i u šoping, puno bez muke i znojenja. A oni koji traže nešto više sada si mogu nabaviti neku ludu električnu jurilicu ili čak električnu jahtu, koje smo imali priliku isprobati za ovomjesečni VIDI 316.

1
Ako vam prijevoz nije glavni problem u životu, već nastojite nabaviti mrcinu od računala koja će odraditi najzahtjevnije zadaće bez ikakve muke, u novom broju vam donosimo test jednog takvog stroja, a tu je i tradicionalni VIDI.edu prilog u kojem možete vidjeti kakve kadrove traže najbolje IT tvrtke u hrvatskoj, a kakve programe nude top hrvatski IT fakulteti i učilišta za edukaciju u "zanimanjima budućnosti".
Iz novog broja časopisa VIDI br. 316 za srpanj 2022. izdvajamo:

VIDI.edu: Top IT zanimanja budućnosti

7

Kroz razgovore s najjačim hrvatskim tehnološkim tvrtkama i visokoobrazovnim institucijama pokušali smo detektirati koje su to ključne vještine za zanimanja budućnosti.

Tema broja: E-MOBILITY

2

Donosimo veliki test električnih bicikla i romobila. Za razliku od uobičajenog hardvera koji nam se nađe pod rukama, kod električnih prometala je situacija da nema boljeg. Svako električno vozilo, jače ili slabije, manje ili veće, odlično je za neku namjenu.


Ekskluzivno: Porsche Taycan Turbo S Sport Turismo

3

Nakon dva dana nevjerojatnog iskustva s Taycan Turbo S Sport Turismom možemo reći da smo testirali hi-tech remek-djelo.

TEST: ADM Ectoplaster 5800X3D

4

Testirali smo moćno gaming računalo s najnovijim perjanicama AMD-ove ponude, procesorom Ryzen 7 5800X3D i grafičkom karticom RX 6950 XT.


Report: Animafest 2022

10

Održao se nevjerojatno nostalgični Animafest povodom pedesete obljetnice festivala. Vidi donosi detaljan pregled i razgovore s VR filmašima, te malo iznenađenje - pogled u budućnost.

PC Play recenzija: Sniper Elite 5

6

Sniper Elite 5 nadograđuje provjerenu formulu još jednim uspješnim nastavkom. Nova generacija konzola omogućava još detaljniju mehaniku pucanja, koja je s petim nastavkom dovedena do savršenstva.

Usporedni test: Mehaničke tipkovnice

5

Usporedili smo top modele mehaničkih tipkovnica na tržištu, kako bismo odabrali najmoćnije oružje Internet Ratnika.

Konferencija: Future Tense 2022

11

Šest futurologa svjetskog glasa otkriva nam budućnost poslovanja, tehnologije, turizma, školstva i održivog razvoja društva.

Programiranje: REACT VS. SVELTE

9

Sučelili smo najpoznatiju JavaScript biblioteku s novim izazivačem na programerskoj sceni. Hoćete li odabrati pouzdanost ili inovativnost ili oboje odabirom nove tehnologije?

Uz ove teme donosimo vam i brojne druge sadržaje koji uključuju testove hardvera i softvera, vijesti iz tehnologije, znanosti i regije, temu o top 5 tehnologija ovogodišnjeg Computex sajma, pregled Top 10 igara sa Sony State of Play događanja. a tu su i neibježni9 VIDI doktor, kao i Makova svemirska kolumna.

VIDImo se!

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next