Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Domaći investitori uložili 190 tisuća eura u zdravstveni startup Cidrani Istaknuto

Domaći investitori uložili 190 tisuća eura u zdravstveni startup Cidrani

Riječ je o ulaganju kojim bi trebalo biti premošćeno razdoblje do iduće investicije.

Novi investitori u Cidrani su osnivači agencije Five Luka Abrus i Viktor Marohnić, osnivač Photomatha Damir Sabol, ekspertica za private equity i venture capital ulaganja Mirna Marović, financijska stručnjakinja specijalizirana za IT industriju i EU grantove Tajana Barančić te serijski poduzetnici i poslovni anđeli Maja i Jonathan Cooper.

Investicijska runda zaključena je sa 190 tisuća eura, odnosno nešto manje od milijun i po kuna.

U planu proboj na europsko i tržište SAD-a

Riječ je o ulaganju koje bi trebalo podržati poslovanje tvrtke do iduće, moguće veće runde investicija. U prethodnoj rundi anđeo investitor u njih je uložio 300 tisuća eura, što je procjenu vrijednosti tvrtke podiglo na tri milijuna eura.

U zdravstvenom startupu Cidrani razvijaju jedinstveni koncept organskih fermentiranih mikronapitaka za zdravlje probavnog mikrobioma koji bi, ako ih se uzima svakodnevno tijekom duljeg razdoblja, mogli značajno smanjiti upalne procese u tijelu i pridonijeti zdravijoj dugovječnosti.
Prema podacima same tvrtke, prihodi im rastu po stopi od osam puta na godišnjoj razini. Uveli su mogućnost personalizacije i mjesečnu pretplatu na fermentirane mikronapitke.

Osim privatnih korisnika, njihove napitke koristi i više od deset tvrtki, koje ih nabavljaju za svoje zaposlenike.

"Ove godine namjeravamo ući na sva europska i tržište Sjedinjenih Država. U planu je nastup na pet najjačih prehrambenih sajmova, a pokrećemo i vlastitu znanstvenu kliničku studiju, kojom ćemo dodatno potvrditi utjecaj fermentiranih mikronapitaka na opće zdravlje.
Intenzivno radimo i na razvoju umjetne inteligencije, temelja virtualne asistentice koja će pružati podršku našim korisnicima na putu zdravlja i dugovječnosti“, rekao je suosnivač Cidranija Bruno Balen.

Cidrani je široj javnosti poznatiji po domaćem brendu jabučnog octa i drugim srodnim proizvodima. Poslovni model počiva na pretplati i višegodišnjem praćenju korisnika kako bi se skupili podaci za prediktivnu prediktivnu medicinu na razini pojedinca. No, pokrenuli su i prateću platformu umjetne inteligencije Ani.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next