Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Algebra otvorila novi kampus, vrijedan 110 milijuna kuna Istaknuto

Hrvoje Balen, Mislav Balković i Tomislav Dominković Hrvoje Balen, Mislav Balković i Tomislav Dominković

Novi Algebrin kampus godišnje će okupljati 12.000 studenata i polaznika različitih obrazovnih programa te 500 nastavnika.

U Algebri tvrde kako je riječ o najvećem privatnom ulaganju u obrazovanje u Hrvatskoj do sada, vrijednom 110 milijuna kuna. Investicija je osigurana partnerskim ugovorom investicijsko-građevinske tvrtke Sigma i Algebra Grupe.

Novi kampus prostire se na nešto manje od 12.500 bruto četvornih metara i sadrži 35 predavaonica koje nose nazive inovatora i znanstvenika poput Nikole Tesle, Stevea Jobsa, Fausta Vrančića, Ruđera Boškovića, Slavoljuba Penkale i Slavka Krajcara.

2.300 studenata do 2026. godine

Predavaonice su opremljene s blizu 700 računala, 30 kompleta pojačala, 100 kompleta zvučnika i laserskim projektorima. Nastavni proces odvijat će se u 14 online kabineta namijenjenih obrazovanju i usavršavanju na daljinu. Također su opremljeni i posebni kabineti za audio i video, inovacijski laboratorij te 3D Production Room s 3D pisačima i ostalim uređajima za trodimenzionalnu obradu.

Otvoren Algebrin sveučilišni kampus

Kampus podržava rad do 1.200 povezanih uređaja istovremeno, uz brzinu prijenosa podataka od 10 Gbps. U sklopu kampusa su prostor za co-working za 35 osoba, knjižnica s 18.500 knjiga i podatkovni centar Nimbus koji omogućava pokretanje 4.000 virtualnih računala za studente i polaznike edukacija.

Za polaznike programa usavršavanja Algebra je uspostavila i akreditirala poseban međunarodni testni centar gdje će biti moguće pristupiti stjecanju različitih certifikata kao što su Microsoft, AWS, Google, PMI, TOEFL i drugi.

Ta obrazovna institucija, koja ove godine obilježava 24. godišnjicu djelovanja, do 2026. planira podići broj upisanih studenata za 70 posto na 2.300, od čega će biti i 500 studenata iz inozemstva. Kako se moglo čuti tijekom svečanog otvaranja kampusa, dosad je Algebrine programe završilo više od 150 tisuća polaznica i polaznika.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next