Biz Tech web portal powered by vidi logo2

COGSTEPS povezuje akademski svijet sa startup svijetom Istaknuto

COGSTEPS povezuje akademski svijet sa startup svijetom

U zagrebačkom poduzetničkom inkubatoru ZICER javnosti je predstavljena web platforma COGSTEPS (Crossing the Gap: Startup education and support for PhD students, researchers and scientists), čiji cilj je pomoći i olakšati znanstvenicima iz Hrvatske, Slovenije i Austrije pokretanje startup tvrtki.

Radi se o Erasmus+ projektu koordiniranom od strane Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu, u kojemu sudjeluju Sveučilište u Ljubljani i Ljubljanski univerzitetni incubator, TU i Know-Center iz Graza te poduzetnički inkubator ZICER. Prvi korisnici web platforme biti će istraživači, znanstvenici, poduzetnički inkubatori i VC fondovi uključeni u projekt COGSTEPS.

Matija Srbić, programski voditelj projekta COGSTEPS i voditelj FER-ovog startup inkubatora SPOCK, izjavio je da se projektom želi poboljšati uvjete za pokretanje visokoinovativnih startupa i uključiti što veći broj znanstvenika u ekosustav startupa.

Također je rečeno da će se tijekom projekta održati tri edukacijska programa i više različitih aktivnost kojima će se nastojati povezati znanstveno-istraživačke zajednice i startup ekosustave, čime će se znanstvenike poticati na osnivanje startupova koji će se temeljiti na njihovim istraživanjima.

"Prvi edukacijski program namijenjen je startup početnicima bez prethodnog startup znanja, s fokusom na period od ideje do MVP-a (Minimum Viable Product), te će se odvijati u Hrvatskoj.
Drugi je namijenjen formiranim startup timovima, s fokusom na period od MVP-a do prvih korisnika (testera), a odvijat će se u Sloveniji.

COGSTEPS 1

Treći edukacijski program namijenjen je startupima s validiranim poslovnim modelom, s fokusom na period od prvih korisnika do proizvoda, a odvijat će se u Austriji.

Jedan od najbitnijih produkata ovoga projekta je web platforma COGSTEPS, za koju se nadamo da će postati polazna točka za istraživače i znanstvenike koji žele pokrenuti startup", kaže Srbić i dodaje da će COGSTEPS omogućiti istraživačima i znanstvenicima da uz pomoć pripremljenog edukacijskog sadržaja, brainstorminga sa stručnjacima iz različitih područja, mentoriranja od strane startup inkubatora i verifikacije od strane VC fondova dođu do kvalitetne startup ideje, nauče razmišljati i izražavati se kao osnivači startupova i formiraju tim.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next