Biz Tech web portal powered by vidi logo2

VIDI 307: Edukacija za najunosnije IT poslove Istaknuto

VIDI 307: Edukacija za najunosnije IT poslove

U novom broju časopisa VIDI br. 307 za listopad 2021. donosimo obilje zanimljivih tema, sadržaja i priča koje će vas uvesti u najnovija zbivanja i trendove u svijetu IT-a i tehnologije, a kao bonus vam poklanjamo veliki poster s kartom hrvatskih hi-tech učilišta i "anatomijom" VIDI X mikroračunala.

Vjerujemo da će mnoge zanimati tema o gamingu bez grafičkih kartica korištenjem integrirane grafike, dok će oni koji se žele pripremiti na neke nove "valove" saznati kako složiti kvalitetno i povoljno PC računalo s kojim će svoj "home office" ured podići na višu razinu te ga osim za posao koristiti i za brojne druge svrhe i namjene, uključujući multimediju i zabavu.

U novom Vidiju svim sadašnjim i budućim polaznicima hrvatskih IT fakulteta i učilišta otkrivamo koje ustanove nude obrazovne programe koji će im jednog dana omogućiti najbolje plaćene poslove, a u reportaži s najveće developerske konferencije održane u Hrvatskoj iz prve ruke ćete saznati kakvi su najnoviji trendovi u svijetu programiranja.

Iz sadržaja novog broja izdvajamo:

VIDI.edu: Pregled najboljih hrvatskih hi-tech učilišta

Istražili smo koji se programski jezik isplati naučiti i proučili ponudu najboljih osam domaćih IT fakulteta i učilišta.

POSTER: Velika karta hrvatskih hi-tech učilišta

Uz našu temu o domaćim visokotehnološkim učilištima poklanjamo vam poster na kojem se nalazi velika karta Hrvatske s popisom, lokacijama i programima najboljih hrvatskih visokoškolskih obrazovnih institucija koje nude edukaciju na poljima IT-a i visoke tehnologije.

TEMA: igranje na integriranim grafičkim karticama

Nestašica i nabrijane cijene najnovijih grafičkih kartica natjerale su nas da istražimo kakva je alternativa u igranju korištenjem nove generacije integrirane grafike. Može li se, što i kako igrati bez skupih grafičkih čipova?

Jeftini office i home PC

Unatoč ludim cijenama hardvera složili smo potentnu konfiguraciju koja će vam par godina osigurati nesmetani rad u uredskim i većini kućnih poslova, uključujući i casual gaming.

VIDI X na robotičkom kampu Petica+

Posjetili smo robotički kamp Petica + na kojemu su srednjoškolci radili projekte s VIDI X mikroračunalom. 

Reportaža: Infobip Shift

Uputili smo se na najveću developersku konferenciju u Hrvatskoj i jednu od najvećih u Europi, poslušali predavanja najvećih IT faca i popričali s velikim svjetskim stručnjacima.

Test: Samsung Galaxy Z Flip3

Detaljna recenzija najnovijeg preklopnog modela iz Samsunga koji uz novi dizajn donosi i novitete poput vodootpornosti. Saznajte zbog čega smo mu dodijelili medalje "Hot Stuff" i "VIDI preporuka".

PC Play Gaming Special: Beta test COD Vanguard

Call of Duty serijal vraća se svojim korijenima i radnju novog, po nama potencijalnog velikog hita, smješta na kraj drugog svjetskog rata. Korišten je engine iz megauspješnog Modern Warfarea, a mi smo ga imali prilike zaigrati u multiplayer beti. Osim COD-a u PC Play gaming specijalu donosimo recenziju žestoke co-op pucačine s Alienima, kao i pregled Top 5 najboljih igara s nedavno održanog Gamescom 2021 sajma.

Tema: Novi dizajn Mercedes MBUX sučelja

Mercedes je i u svoju C klasu implementirao MBUX sustav a mi smo malo zavirili u njega i isprobali najzanimljivije "fićere".

VIDI X radionica: Upravljanje LED rasvjetom pomoću mikroračunala

Naše VIDI X mikroračunalo smo upregnuli za upravljanje kompletnim LED "light showom" kojim svoje prostore možete obogatiti pametnom svjetlosnom paletom boja.

POSTER: Anatomija VIDI X mikroračunala

Od čega je sastavljeno naše VIDI X računalo, koji procesor, zaslon i senzore posjeduje, koje sve pinove ima na ekspanzijskom headeru i druge važne stvari o anatomiji našeg mikroračunala, otkrit će vam "šalabahter" koji smo postavili na veliki poster, kako biste pri razvoju svojih projekata pred očima uvijek imali mali podsjetnik.

Među brojnim testovima hardvera u ovom broju pronaći ćete recenzije odlične Mountain Everest Max tipkovnice, nabrijane grafičke kartice ASRock RX 6600 XT Phantom Gaming D, kao i testove telefona A1 Alpha 21, Nokia XR20, i OnePlus Nord 2.

Tu su i uobičajene rubrike koje uključuju najnovije IT vijesti iz svijeta i regije, vijesti iz znanosti, recenzije softvera, novi dio Google Firestore programerske teme, Makova svemirske kolumna i legendarni VIDI doktor.VIDImo se!

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next