Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Kreativni učenici 13 škola žele VIDI X Istaknuto

Kreativni učenici 13 škola žele VIDI X

Od kada smo predstavili VIDI X mikroračunalo, prijave škola ne prestaju stizati. Škole iz svih dijelova Hrvatske šalju nam svoje ideje, želje i motivaciju za vlastitim VIDI X učionicama, a broj prijavljenih škola se popeo na 70.

Korak dalje otišlo je 13 škola koje su nam samostalno odlučile pripremiti, snimiti i montirati kratke video uratke.

Tvrtka VIDI je pripremila novih 300 mikroračunala koja su trenutno u fazi testiranja i kroz mjesec dana će krenuti prema svojim učionicama. Prijava škola je sve više, ali neke škole su se svojom prijavom zaista istaknule.

Čak 13 škola iz cijele Hrvatske, u sklopu VIDI X projekta, uložilo je dodatan trud i pripremilo video uratke na temu “Zašto naša škola želi VIDI X?”. Učenici su sami osmislili scenarije, snimili i montirali svoje video filmove i pobliže nam objasnili projekte na kojima rade i na kojima bi voljeli raditi u budućnosti.

Učenici su s veseljem dočekali ovaj zadatak, a nas je razveselilo što su mnogi od njih već upoznati sa osnovama STEM-a i imaju mnoštvo ideja koje planiraju realizirati baš uz pomoć VIDI X-a. Njihove odlične video uratke možete pogledati OVDJE.

Mali snimatelji i glumci dolaze iz Gimnazije Vukovar, Elektrostojarske Obrtničke škole Zagreb, Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška, Gimnazije Velika Gorica, OŠ Josipa Kozareca, OŠ Sesvetska Sela, Srednje škole Konjščina, Srednje škole Marka Marulića, Srednje škole Pregrada, OŠ Rovišće, Strukovne škole Đurđevac, Tehnička škola Županja, OŠ Ivana Martinovića.

Nadamo se da će trud ovih škola biti primijećen i da će se vrlo brzo moći pohvaliti svojim VIDI X učionicama.

Inače, VIDI X Projekt kroz inicijativu “Sanjaj i ostvari” nastoji pronaći Prijatelje projekta tj. tvrtke koje bi opremile jednu osnovnu ili srednju školu u Hrvatskoj VIDI X mikroračunalima kako bi djeca od najranije dobi imala prilike učiti osnove programiranja i razvijati se u smjeru digitalnih tehnologija.

Ako i Vi želite postati Prijatelj projekta, pridružiti se drugim tvrtkama donatorima i omogućiti jednoj od ovih škola VIDI X učionicu, javite nam se!

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next