Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Obrtnicima i OPG-ovima omogućena beskontaktna naplata KEKS Pay aplikacijom Istaknuto

Obrtnicima i OPG-ovima omogućena beskontaktna naplata KEKS Pay aplikacijom

Erste banka je obrtnicima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima kroz aplikaciju KEKS Pay ponudila mogućnost beskontaktne naplate proizvoda i usluga.

Usluga je namijenjena svim obrtnicima i OPG-ovima, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun, a mogu je aktivirati na jednostavan način, bez dolaska u poslovnicu. Sljedeća tri mjeseca svi obrtnici i OPG-ovi ovu uslugu mogu koristiti potpuno besplatno dok će nakon tog razdoblja naknada iznositi 1,95% od iznosa transakcije. Također, važno je napomenuti da korisnici mogu u bilo kojem trenutku raskinuti ugovor bez ikakvih dodatnih troškova.

Jedna od najvažnijih prednosti ove usluge je njena jednostavna aktivacija. Nakon popunjavanja pristupnice na internetskoj stranici KEKS Paya, uz prilaganje potrebnih dokumenata, korisnik dobiva jedinstveni QR kod u nekoliko formata i link koje može dijeliti kupcima na društvenim mrežama i chat aplikacijama.

Za korištenje ove usluge prodavatelju je potreban samo mobilni telefon na koji prima SMS potvrdu da je uplata provedena. Naplata se od kupaca vrši preko QR koda ili linka koji su dobili od prodavatelja, bez kontakta te bez dodatnog upisivanja broja računa.

Kupci također moraju imati instaliranu KEKS Pay aplikaciju, no ne moraju prilikom kupnje upisivati broj svoje debitne ili kreditne kartice jer su one već sadržane u aplikaciji. To predstavlja dodatan oblik osiguranja, a cijeli proces u skladu je s najvišim sigurnosnim standardima enkripcije podataka te regulativom PCI DSS o zaštiti brojeva kartica.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next