Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Microsoft će za 2 godine vrijediti 2 bilijuna dolara Istaknuto

Microsoft će za 2 godine vrijediti 2 bilijuna dolara

Većina ljudi misli da su Windowsi jedina Microsoftova zlatna koka koja je omogućila da mu tržišna vrijednost dionica (market cap) trenutno iznosi 1,39 bilijuna dolara, što ga čini drugom najvrjednijom kompanijom na svijetu iza Applea čija je trenutna vrijednost 1,4 bilijuna. 

No tvrtki iz Redmonda sve više novca donose i servisi u oblaku na koje se u posljednje vrijeme jako fokusira, što mu se očito sve više isplaćuje.

Prema tvrdnji analitičara Philipa Winslowa iz tvrtke Wells Fargo Securities, softverski gigant bi u nekom trenutku unutar iduće dvije godine trebao postati prva tvrtka na svijetu čija će vrijednost dostići 2 bilijuna dolara i na tom putu ga neće uspjeti dostići ni Apple, a to će mu upravo omogućiti cloud.

Winslow vjeruje da će Microsoftova dionica doseći vrijednost od 283 dolara, a tvrtka će nastaviti svoj rast u prihodima od 14 posto, a 20 posto rasta će mu omogućiti servisi i usluge u oblaku.
Kako se čini, izreka "samo nebo (oblak) mu je granica" bi se mogla u potpunosti odnositi na Microsoft koliko god ga mi volili ili ne volili.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next