Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Mobileye je vaše oko na cesti Istaknuto

Mobileye je vaše oko na cesti

Mobileye je prvi uređaj koji vozilu daje najnaprednije funkcije podrške vozaču dostupne zasada samo u vozilima visoke klase. 

Sustav za izbjegavanje sudara pomaže vozačima djelujući kao “treće oko” ili suvozač, stalno prateći cestu ispred vozila. Mobileye se postavlja iza vjetrobranskog stakla i kamerom snima promet ispred vozila. Temeljem podataka s kamere, Mobileye može upozoriti održava li vozač pravac kretanja unutar vozne trake i vozi li se preblizu autu ispred sebe te alarmira vozača u slučaju da na cestu stane pješak. Pored toga, kamerom čita i prepoznaje bitne prometne znakove poput ograničenja brzine.

Temeljem podataka s kamere, Mobileye može upozoriti na više prometnih situacija :

- Održava li vozač pravac kretanja unutar vozne trake, tj, unutar crta koje označavaju voznu traku. U slučaju da pregazite jednu od rubnih traka uređaj se upozorava na situaciju zvučnim i vizualnim signalom.

- Tijekom vožnje iza drugog automobila na sigurnoj udaljenosti, Mobileye će na svom ekranu pokazati zeleni automobili bez ikakve numeričke oznake ispod. U slučaju da se svojim vozilom približite na manju udaljenost Mobileye će vam ispod slike vozila napisati koliko sekundi se nalazi vozilo ispred vas. Prilikom smanjenja udaljenosti vozilu ispred vas na manje od sigurnog razmaka, Mobileye će vas vizualnim i zvučnim signalom upozoriti da se odmaknete od vozila, odnosno da usporite.

- Mobileye kamerom čita prometne znakove i prilikom prolaska pokraj nekog novog znaka ograničenja brzine, Mobileye će preko cijelog ekrana prikazati to novo ograničenje, te će se isto ograničenje prikazati u gornjem lijevom dijelu ekrana. Na ovom mjestu ograničenje brzine ostaje prikazano sve dok na cesti ne prijeđete pokraj novog znaka s ograničenjem brzine koji će opet biti pročitan i prikazan preko cijelog ekrana, a nakon par sekundi u gornjem lijevom dijelu ekrana.

- Mobileye također prati i druge bitne prometne znakove te će isti uvijek biti prikazani u gornjem desnom dijelu ekrana.

- U slučaju da na cestu stane pješak – kamera će ga prikazati na zasonu i upozoriti vas u slučaju opasnih situacija.

Vrsta: Sustav za izbjegavanje sudara
Upozorenje na sigurnosni razmak: Da
Upozorenje za napuštanje vozne trake: Da
Prepoznavanje prometnih znakova: Da
Upozorenje na sudar s pješakom ili biciklistom: Da
Viđeno u: PRO ALARM PROJEKT d.o.o.
Cijena: 6.490,00 kn (Promo cijena do kraja godine s gratis ugradnjom)

Više informacija možete pronaći na ovoj poveznici.

 

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next