Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nova Motorolina aplikacija za kameru promijenit će vaš način fotografiranja Istaknuto

Nova Motorolina aplikacija za kameru promijenit će vaš način fotografiranja

Odlične performanse kamere postale su jedna od glavnih stvari koje korisnici danas najviše traže kod kupnje pametnih telefona. Stoga je Motorola odlučila potpuno redizajnirati svoju aplikaciju za kameru kako bi bila što jednostavnija za upotrebu i omogućila svima da vrlo lako zabilježe najvažnije životne trenutke na uređajima svih dimenzija.

Nove promjene dopuštaju korisnicima da sami prilagođavaju svoje iskustvo upotrebe kamere. Redizajnirana aplikacija za kameru najprije je predstavljena s modelom razr 5G u rujnu ove godine, a bit će prisutna i na svim modelima koji su predstavljeni kasnije.
Motorolina aplikacija Camera 3.0 još je jedan korak koji je Motorola napravila u svojoj misiji da demokratizira tehnologiju i učini je dostupnom svima, bez obzira na to koliko im je telefon skup, jer svatko ima pravo na izvanredno korisničko iskustvo i, još važnije, dobre fotografije.

Night Vision

Moto Camera 3.0 donosi sučelje koje je znatno modularnije i izvrsno radi na svim uređajima, od telefona nižih cjenovnih kategorija do telefona sa savitljivim ekranom.

Kontrole za funkcije kao što su bljeskalica i zoom sada se nalaze na mjestima koja su korisnicima logičnija, a prijedlozi umjetne inteligencije pomaknuti su na vrh ekrana kako bi korisnici mogli lako vidjeti kada im uređaj daje neki prijedlog za fotografiranje ili detektira određeni prizor.

Naglašavanje određenih boja u kadru

Sam dizajn aplikacije također je unaprijeđen. Motorola se odlučila za zaobljene rubove i manje ikonica za čistiji izgled aplikacije s manje elemenata koji odvlače pažnju.
Načini rada kamere sada su postavljeni na dnu aplikacije, a korisnici mogu birati raspored njihovog prikazivanja prema tome koji su im omiljeni.
Čak je i ikonica za aplikaciju drugačija i znatno više podsjeća na izgled kamere. Međutim, dizajn i pozicije određenih funkcija nisu jedina promjena. Motorolina Camera 3.0 donosi dobro poznate funkcije i brojna unapređenja vezana za fotografiranje i snimanje:

Optimizacija fotografija pomoću umjetne inteligencije unapređena je i zahvaljujući funkciji AutoScene. Umjetna inteligencija automatski izabire pravi način rada ili postavke kamere ovisno o time što fotografirate za dobivanje savršene fotografije svaki put.

Smart composition

Funkcija Smart composition vaš je najkraći put do fotografije koja izgleda profesionalno. Kamera automatski detektira potencijalna poboljšanja na slici i automatski generira drugu fotografiju s optimalnim postavkama.

Google lens

Sve što je potrebno kako biste automatski uz pomoć kamere mogli prepoznavati objekte, tekst i saznati više o poznatim građevinama.
Zahvaljujući funkciji Google Lens Smart text selection možete pretraživati bilo koji tekst, dodavati događaje u kalendar, dobivati upute za navigaciju i prevoditi riječi.
Pomoću kamere identificirajte objekte koji vas zanimaju i Google će automatski izvršiti pretragu za sličnim stvarima kako biste saznali više o poznatim građevinama pokraj kojih prolazite.

Fotografirajte pomoću gesti

Napravite savršenu grupnu fotografiju bez pomicanja prsta. S funkcijom Auto smile, prednje i zadnje kamere analiziraju vaše subjekte i automatski fotografiraju kada su svi u kadru nasmijani.

Prebacite se u noćni režim rada kamere kako biste i u mraku zabilježili sve ono što želite bez gubitka kvalitete slike i vidljivosti detalja na njima.

Spot Color

Za sve umjetničke duše, Spot color vam omogućava da naglasite samo jednu boju na slici, dok se sve ostalo automatski prebacuje u crno-bijelu kombinaciju boja.

Cinemagraph

Izađite iz granica onoga što snimka može. Zadržite dio kadra u pokretu, a ostatak zamrznite za jedinstveno kreativnu snimku.

Live filters

U realnom vremenu primjenjujte filtere na snimke i učinite ih još boljim i zanimljivijim. Mijenjajte osvjetljenje i kontrast fotografija za snimke baš u vašem stilu.

Snimite pravi umjetnički video naglašavanjem određenih boja u kadru, dok će sve ostale biti automatski prebačene u crno-bijelu kombinaciju boja. Nakon što odaberete boju, softver automatski uklanja sve ostale boje iz kadra.

Timelapse with Hyperlapse

Ubrzajte sve ono što snimate do čak 32 puta kako bi se činilo da se sve što snimate kreće puno brže.

Slow Motion

Snimajte usporenu HD snimku za bilježenje pokreta koje vaše oči ne mogu registrirati, i to u 120 kadrova u sekundi.

Motorolina aplikacija Camera 3.0 dolazit će sa svim novim Motorolinim uređajima, a može se preuzeti i u trgovini aplikacija Google Playstore.

Popis Motorolinih mobitela koji dolaze s aplikacijom Camera 3.0:

- Motorola razr 5G
- Motorola e7 Plus
- Moto g 5G
- Motorola G9 Power

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next