Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Infobip će predstavljati Hrvatsku u izboru za EY Poduzetnika godine Istaknuto

Infobip će predstavljati Hrvatsku u izboru za EY Poduzetnika godine

IT tvrtka Infobip iz Vodnjana pobjednik je jubilarnog petog izdanja izbora za EY Poduzetnika godine i predstavljat će Hrvatsku na svjetskom izboru u Monte Carlu u lipnju.

Priliku za predstavljanje na svjetskoj pozornici Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić iz Infobipa osigurali su osvajanjem titule hrvatskog EY Poduzetnika godine gdje su izabrani u konkurenciji od 50 poduzetnika iz 35 domaćih tvrtki.

Berislav Horvat Roberto Kutic Silvio Kutic Izabel Jelenic Darko Horvat Emil Tedeschi

„Dolazimo iz malene zemlje, uz koju se ne vežu brojni svjetski uspjesi u visokoj tehnologiji. Drago mi je da se ta slika sve više mijenja. Od početka smo bili vrlo uporni i vjerovali da uz velik trud možemo uspjeti globalno. Naši korijeni su u Vodnjanu, u Istri, gdje nam je i danas sjedište i gdje sve više naših zaposlenika iz cijelog svijeta, uz našu potporu, dolazi živjeti. Vodnjan želimo pretvoriti u Tech city u kojem rade vrhunski stručnjaci, u grad u kojem možete popiti kavu s inženjerima iz cijelog svijeta. U Hrvatskoj u sljedeće tri godine želimo zaposliti 1000 developera i 1000 presales inženjera, a trenutno gradimo i veliki kampus u Zagrebu. Naši zaposlenici, pionirski duh i naša strast za inovacijama su nas doveli do toga gdje smo danas, ali imamo još puno toga za naučiti i zato želimo očuvati taj osjećaj kao da smo još uvijek tek na početku.“ rekao je ovom prilikom Silvio Kutić, CEO kompanije.

„Naša sposobnost brze prilagodbe lokalnim tržišnim uvjetima i spremnost na rizik kako bismo klijentima dostavili najbolju moguću uslugu postala je naš zaštitni znak. Našim klijentima osiguravamo lokalnu podršku kakvu ne mogu dobiti od naših globalnih konkurenata i veliko nam je zadovoljstvo što nam je sve to uspjelo s našim ljudima, ovdje iz Hrvatske. Zaposlenici Infobipa su naša najveća vrijednost i zato smo danas ovdje. Ne bježimo od rizika, a iskustvo nas je naučilo da na prepreke možda ne možemo utjecati, ali možemo utjecati na način kako ih savladavamo. A inženjeri uvijek vole dobar izazov te uživaju kada imaju mogućnost razvijati nova, inovativna rješenja,“ kaže Roberto Kutić.

Upravo su inženjeri pokretačka snaga Infobipa što se odražava i u postavljenoj strategiji kompanije – postati Centar izvrsnosti inženjerstva koji će, uz najmoderniju tehnologiju i agilne metodologije, okupljati najbolje softverske inženjere u stvaranju inovativnih komunikacijskih rješenja na regionalnoj i globalnoj razini.

„Developeri i inženjeri kod nas imaju priliku raditi na top proizvodima i uslugama koje razvijamo već godinama za klijente kao što su Uber, WhatsApp, Viber i mnoge druge svjetske kompanije. U našim hrvatskim developerskim centrima u Vodnjanu, Rijeci i Zagrebu, a uskoro i u Splitu, razvijamo vlastitu komunikacijsku platformu i usluge koje koristi cijeli svijet - našim rješenjima dopiremo do gotovo 7 miljardi korisnika i stvari u više od 190 zemalja“, izjavio je CTO kompanije Izabel Jelenić.

Infobip svoju priču o uspjehu gradi na svom glavnom proizvodu, komunikacijskoj platformi u oblaku. Sa 61 uredom na 6 kontinenata, 10 data centara i više od 1500 zaposlenika, svojim poslovnim partnerima i klijentima Infobip pruža usluge komuniciranja preko SMSa, e-maila, chat aplikacija, glasovnih poruka pa sve do naprednih komunikacijskih tehnologija poput RCS-a i IoT-a. Njihove usluge pokrivaju gotovo 70 posto svjetske populacije, a cilj im je pokriti svih 100%.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next