Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Dell prodao jedinicu IT usluga za tri milijarde dolara

Dell prodao jedinicu IT usluga za tri milijarde dolara

Dell je objavio kako je prodao svoju jedinicu IT usluga japanskoj NTT Data korporaciji za više od tri milijarde američkih dolara. Ovim potezom proizvođač računala Dell će smanjiti 43 milijuna duga koji je nastao kupovinom kompanije za pohrane, EMC-a, za iznos od oko 60 milijardi američkih dolara. 

Prema Dellovom glasnogovorniku Finku, sklopljeni ugovor s EMC-om se očekuje da će završiti u roku od kolovoza do listopada. Za sada, FTC i Europska Unija dali su pristanak transakciji, no potrebno je još nekoliko regulatorskih tijela kako bi se ugovor zaključio.

Japanska kompanija je rekla kako će platiti oko 3,05 milijardi dolara, čime će imati veći pristup američkom tržištu. Ovim potezom namjeravaju se proširiti u sektoru IT zdravstva, osiguranja i financijskih usluga savjetovanja. Iako je ova transakcija podložna regulatorima koji to moraju odobriti, očekuje se kako će transakcija biti gotova ove godine.

Dell je i u pregovorima s privatnim kompanijima kako bi prodao Quest Software, zadužan za menadžment informacijske tehnologije, te SonicWall, pružatelja e-mail enkripcije i zaštite podataka. Njihova vrijednost procijenjuje se do 4 milijarde dolara.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next