Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Budućnost je u zraku na 4. izdanju konferencije DroneDays 8. i 9. listopada. Istaknuto

Budućnost je u zraku na 4. izdanju konferencije DroneDays 8. i 9. listopada.

Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) pozivaju vas na konferenciju DroneDays 2024., najznačajnije okupljanje stručnjaka i operatera za dronove u Hrvatskoj i regiji fokusirano na predstavljanje novih tehnologija i izazova u primjeni bespilotnih letjelica.

Konferencija će se održati u utorak i srijedu, 8. i 9. listopada 2024. u zgradi Sveučilišta u Zagrebu (SEECEL), Radoslava Cimermana 88, Zagreb. Strelovit razvoj industrije, sve veći raspon primjene dronova i inovativni istraživački rezultati bit će u fokusu četvrtog izdanja konferencije koja će okupiti više od 300 stručnjaka, istraživača i inovatora u jednoj od najbrže rastućih industrija današnjice.

Otvorenje konferencije će započeti uvodnim obraćanjima prof. dr. sc. Vedrana Bilasa, dekana Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Stjepana Bogdana, profesora na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Antonelle Barišić Kulaš, organizatorice konferencije DroneDays.

Središnji dio konferencije bit će predavanja vrhunskih domaćih i međunarodnih stručnjaka iz akademske zajednice, poduzetništva i industrije. Osim službenih predavanja, održat će se panel rasprave na teme primjene dronova u hitnim intervencijama, uključujući vatrogastvo, policiju te akcije spašavanja, kao i o novim aplikacijama dronova i načinima na koje ih inovativne tvrtke na tržištu implementiraju. Kao dio konferencije, otvorit će se i sajam poduzeća koja nude proizvode i usluge vezane uz dronove, dostupan svim posjetiteljima od 10 do 16 sati oba dana.

20230504 drone days d ivona saric 271

Događanje će ugostiti i profesora Abeje Y. Mersha, voditelja istraživačke grupe za pametnu mehatroniku i robotiku na Saxion University of Applied Sciences u Nizozemskoj koji će pričati o suočavanju s izazovima primjene tehnologije u tvrtkama, dok će dr. sc. Barbara Arbanas Pascoal Ferreira predstaviti inovativni multirobotski sustav razvijen za nadzor i intervenciju na moru koji je nedavno osvojio prvo mjesto na MBZIRC-u, jednom od najvažnijih svjetskih natjecanja u robotici.

Kao predstavnik industrije, dr. Joachim Edel iz austrijske tvrtke Frequentis pružit će uvid u integraciju dronova u sigurnosno važne sektore, dok će Vedran Damjanović iz inovativne domaće tvrtke Prehnit d.o.o. predstaviti napredne metode preciznog mapiranja dronovima, koje povećavaju točnost i učinkovitost u upravljanju urbanim i industrijskim prostorima.

Cjelokupni program konferencije dostupan je na poveznici: https://dronedays.fer.hr/

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next