Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Otvorena jubilarna 35. međunarodna znanstvena konferencija CECIIS na FOI-ju u Varaždinu Istaknuto

Otvorena jubilarna 35. međunarodna znanstvena konferencija CECIIS na FOI-ju u Varaždinu

Jubilarna 35. međunarodna znanstvena konferencija CECIIS 2024, Central European Conference on Information and Intelligent Systems svečano je otvorena u srijedu, 18. rujna 2024., na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu.

Konferencija, koja traje do 20. rujna, okuplja velik broj znanstvenika, istraživača, predstavnika akademske zajednice i industrije, i to iz 14 zemalja i 3 kontinenta.

Na ovogodišnjoj konferenciji sudjeluje 168 autora, a bit će predstavljeno je 49 prihvaćenih znanstvenih radova objavljenih kroz 9 znanstvenih sekcija te 19 postera. Program CECIIS-a uključuje tri pozvana predavanja, među kojima su prof. dr. sc. Srđan Čapkun sa sveučilišta ETH u Zürichu, prof. dr. sc. Hanni Muukkonen sa Sveučilišta Oulu u Finskoj te prof. dr. sc. Bart Rienties s Otvorenog sveučilišta u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Na konferenciji sudjeluje i 30 studenata u sklopu 14. studentske sekcije, na kojoj će pozvano predavanje održati prof. dr. sc. Machdel Matthee sa Sveučilišta u Pretoriji. Tijekom tri dana održava se značajan broj paralelnih događanja, uključujući radionice, pitcheve i izložbu, a posebnu pažnju privukla je panel rasprava pod nazivom "It's Time 4 Digital Growth", na kojem su adresirane teme poput kibernetičke sigurnosti i digitalne nejednakosti. Također, tijekom CECIIS 2024 konferencije održava se i 8. Interkatedarski skup poslovne informatike s temom "Stanje i iskustva u poslovnoj informatici – prošlost, sadašnjost i budućnost".

CECIIS 2024 1

Dekanica FOI-ja, prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, istaknula je značaj ovog velikog jubileja te naglasila važnost CECIIS-a za hrvatsku i međunarodnu znanstvenu zajednicu: "Konferencija CECIIS, koju organiziramo već 35 godina, izrasla je u platformu koja kontinuirano povezuje akademsku i poslovnu zajednicu, stvarajući okruženje za suradnju i inovaciju. Ovogodišnja tema naglašava našu predanost budućim tehnologijama, a FOI se ponosno ističe kao pokretač digitalne transformacije ne samo u regiji, nego i šire."

Predsjednik Programskog odbora konferencije, prof. dr. sc. Neven Vrček s FOI-ja, naglasio je važnost teme ovogodišnje konferencije: "Cyber-Physical and Embedded Systems predstavljaju tehnologije koje će definirati budućnost društva i industrije. Ova konferencija pruža priliku za raspravu o najnovijim istraživanjima i primjenama tih tehnologija, čineći je ključnim događajem za sve koji žele biti korak ispred u digitalnoj revoluciji."

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next