Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Internetski preglednik Brave otpustio 27 zaposlenika Istaknuto

Internetski preglednik Brave otpustio 27 zaposlenika

Startup za web preglednik i pretraživanje Brave otpustio je 27 zaposlenika u različitim odjelima, kako prenosi portal TechCrunch. Tvrtka je potvrdila otpuštanja, ali nije dala više detalja o ukupnom broju preostalih zaposlenika niti o razlogu otpuštanja. 

To predstavlja značajan dio osoblja tvrtke — PitchBook procjenjuje da Brave ima oko 191 zaposlenika.

Novi krug otpuštanja dolazi gotovo 10 mjeseci nakon što je tvrtka otpustila 9% svoje ukupne radne snage u listopadu 2023. Tada je tvrtka izjavila da su ta otpuštanja dio napora za "upravljanje troškovima u ovom izazovnom gospodarskom okruženju."

Nakon dodavanja nekoliko značajki povezanih s kriptovalutama, Brave se ove godine snažno usmjerio na AI s lansiranjem svojih proizvoda. Tvrtka je pokrenula svog AI asistenta, Lea, na stolnim računalima, Androidu, iPadu i iPhoneu u faznom ciklusu izdanja.

Tvrtka je u lipnju integrirala vlastite rezultate pretraživanja s chatbotom Leo. To je značilo da korisnici mogu pitati za rezultat sportske utakmice ili dobiti dodatni kontekst o članku koji čitaju bez napuštanja stranice. Tvrtka također prodaje pretplatu na Leo Premium za 14,99 USD mjesečno, što omogućuje pristup boljim modelima i višim limitima.

Ranije ovog mjeseca, tvrtka je počela dopuštati svim korisnicima da povežu vlastite modele za korištenje u pregledniku, nakon što su testirali ovu mogućnost nekoliko mjeseci.

Brave nije specificirao je li trošak razvoja i upravljanja ovim značajkama fokusiranim na AI bio jedan od razloga za ovaj val otpuštanja.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next