Biz Tech web portal powered by vidi logo2

FOI i Siemens Energy potpisali sporazum o suradnji Istaknuto

FOI i Siemens Energy potpisali sporazum o suradnji

Sporazum o suradnji na istraživačkim i razvojnim projektima između Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta organizacije i informatike i tvrtke Siemens Energy d.o.o. danas su u Varaždinu na FOI-ju potpisali dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa i predsjednik Uprave Siemens Energy d.o.o. Boris Miljavac, uz prisustvo ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana.

Sporazum je potpisan u cilju dugoročne znanstvene, tehničke i stručne suradnje na području istraživanja i razvoja, a posebice na projektima razvoja novih tehnologija.

“Ovdje vidimo priliku da se povežemo na nizu istraživačkih i razvojnih projekata kroz koje možemo stvarati održiva rješenja koja će imati pozitivan utjecaj na naše društvo, razvoj novih tehnologija i gospodarstva. Surađujemo s tri najveća tehnološka fakulteta u Hrvatskoj i sa svakim od njih imamo specifične projekte - od cybersecurity-ja, vodika do energetske učinkovitosti, a s FOI-jem želimo otvoriti suradnju u području umjetne inteligencije (eng. AI) i digitalizacije“ – istaknuo je predsjednik Uprave tvrtke Boris Miljavac.

Upravo FOI ima važnu ulogu u obrazovanju stručnjaka koji su potrebni za implementaciju digitalnih i zelenih tehnologija u različitim sektorima gospodarstva. Kroz svoje studijske programe, interdisciplinarni pristup u istraživačkim projektima, FOI pruža znanje i vještine potrebne za razvoj, implementaciju i održavanje naprednih tehnoloških rješenja.

„Već aktivno surađujemo s industrijskim partnerima kako bi prenijeli najnovija znanja i tehnološka rješenja iz akademske sfere u realni sektor. Vjerujem kako stručnost naših nastavnika, ali i studenata može pomoći organizacijama u razumijevanju potencijala i primjene naprednih tehnologija u poslovnim procesima“ – ističe dekanica Marina Klačmer Čalopa.

Prva zajednička suradnja FOI-ja i tvrtke Siemens Energy bit će ostvarena kroz predavanja, radionice, stručnu praksu studenata i istraživačke projekte.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next