Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hrvatski game developer ANIQ potpisao ugovor za razvoj nove igre s tvrtkom s Floride Istaknuto

Hrvatski game developer ANIQ potpisao ugovor za razvoj nove igre s tvrtkom s Floride

ANIQ, uspješni startup i prva osnovana tvrtka u inkubatoru PISMO powered by A1, smješten u Novskoj, i Haystack Unlimited, ugledna tvrtka iz Floride, najavljuju svoje partnerstvo u stvaranju revolucionarne videoigre pod radnim nazivom "Thread-the-game".

Glavni pokretač ove suradnje je ideja o stvaranju igre koja će ne samo pružiti vrhunsku zabavu, već i služiti kao inovativni alat za zapošljavanje.

Tijekom dvodnevnog posjeta ANIQ-u, izvršna direktorica Haystacka, Shelley Tanner, i tehnički direktor, Michael Rifkin, ujedinili su snage s ANIQ-ovim timom kako bi oživjeli ovu potpuno novu ideju. Suradnja je rezultirala službenim partnerstvom dviju tvrtki, a rezultat toga je "Thread-the-game", hibridna žanrovska igra koja sjedinjuje elemente zabave i ozbiljnog igranja.

Ova vrhunska igra bit će namijenjena zabavljanju igrača, ali i otkrivanju njihovih prednosti i preferencija, posebno u kontekstu radnog okruženja. Inkluzivnost je u srcu ovog projekta, a "Thread-the-game" će se razvijati s fokusom na prilagođavanje igračima s neurodivergentnim osobinama, uključujući poremećaj iz spektra autizma ASD.

Sveobuhvatno će se razmotriti osjetilne, društvene i komunikacijske razlike, omogućujući igračima da prilagode svoje iskustvo igranja na temelju svojih jedinstvenih potreba. Uključujući uvide stručnjaka za psihologiju, UX dizajn, tehničku pristupačnost i neurodivergentne igrače, tim ima za cilj postići dizajn usmjeren na korisnika koji besprijekorno služi svojoj svrsi.

Aniq2
Nedavne statistike gaming industrije naglašavaju hitnu potrebu za ovom igrom.

Iznenađujuće, 18% zaposlenika u industriji videoigara identificira se kao neurodivergentno, pri čemu autistični pojedinci čine značajan dio te skupine. Štoviše, gotovo polovica identificiranih neurodivergentnih pojedinaca svakodnevno igra videoigre.
Unatoč svojim talentima, tražitelji posla koji se identificiraju kao autisti suočavaju se s alarmantno visokim stopama nezaposlenosti ili nedovoljne zaposlenosti.

Thread-the-game ima za cilj riješiti ovaj problem i osnažiti neurodivergentne pojedince isticanjem njihovih, inače skrivenih, talenata koristeći prikupljene podatke o igračima kako bi se poboljšali izgledi za zapošljavanje.

Aniq3

Prototip igre možemo očekivati do sredine 2024., dok bi konačna verzija trebala biti predstavljena krajem 2025.

ANIQ ostvaruje značajne uspjehe već pet godina. Njihova stručnost u izradi edukativnih igara vidljiva je kroz raznolike projekte za klijente. Jedan od primjera je Dabrica Darka, dječja igra o sigurnosti na internetu, koja je izrađena u suradnji s udrugom Suradnici u učenju i uz podršku Googlea. ANIQ najavljuje i svoju prvu samostalnu igru pod nazivom Swing by koju možemo očekivati još ovog mjeseca.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next