Biz Tech web portal powered by vidi logo2

MediaTek i Nvidia zajedno ulaze u tržište automobila Istaknuto

MediaTek i Nvidia zajedno ulaze u tržište automobila

Nvidia i MediaTek surađivat će ​na razvoju tehnologije naprednih sustava za informiranje i zabavu u vozilima koji mogu prenositi video ili računalne igre, ili komunicirati s vozačima koristeći umjetnu inteligenciju.

Prema sporazumu, objavljenom na tehnološkom sajmu Computex u Taipeiju, MediaTek će integrirati čiplet Nvidijine grafičke procesorske jedinice i softver te tvrtke u sustav na čipu kojeg isporučuje proizvođačima automobila za infotainment zaslone.

MediaTekovi sustavi koji koriste Nvidijin softver trebali bi biti kompatibilni sa sustavima automatizirane vožnje temeljenim na Nvidijinoj tehnologiji. Koristit će softverske tehnologoije Drive OS, Drive IX, CUDA i TensorRT.

Zasloni na upravljačkoj ploči mogli bi prikazivati ​​okolinu oko vozila, dok bi kamere nadzirale vozača, piše Reuters.

Ulaz na tržište od 12 mlrd. USD

Zasloni u vozilima i sustavi za zabavu postaju sve složeniji jer proizvođači automobila dodaju značajke kao što su igre, umjetna inteligencija za glasovno aktivirane značajke, sustave za nadzor vozača i zaslone povezane s automatiziranom vožnjom.

Qualcomm, MediaTekov glavni rival na tržištu pametnih telefona, također nastoji sklopiti poslove s proizvođačima automobila. Ta tvrtka i SalesForce ranije ove godine najavili su partnerstvo za razvoj nove platforme za povezana vozila.

Partnerstvo s MediaTekom daje Nvidiji širi pristup tržištu vrijednom 12 milijardi američkih dolara za infotainment sustave na čipovima. Nvidia se fokusirala na automobilske marke kao što su Mercedes-Benz i Jaguar Land Rover.

MediaTek, poznata po seriji čipova za pametne telefone s operativnom sustavu Android, prodaje svoju platformu Dimensity Auto jeftinijim linijama vozila za masovno tržište, a jaka je u mobilnom povezivanju i sustavima Android, piše Reuters.

MediaTek također proizvodi procesore za pametne televizore, Amazonove uređaje Alexa i bicikle za vježbanje Peloton, između ostalog.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next