Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Span preuzima estonsku Tarkvaru za 11,4 milijuna € Istaknuto

Span preuzima estonsku Tarkvaru za 11,4 milijuna €

Span je potpisao ugovor o kupnji sto posto udjela u estonskoj tvrtci GT Tarkvara, sa sjedištem u Tallinnu.

Procijenjena vrijednost transakcije iznosi 11,4 milijuna eura pri čemu je dio kupoprodajne cijene koji ovisi o poslovnim rezultatima društva GT Tarkvara u 2023. i 2024. godini podložan usklađenju.

Riječ je o vodećem estonskom društvu za licenciranje i upravljanje softverskom imovinom s više od 25 godina iskustva.

Baza za širenje na sjever Europe

Preuzimanje GT Tarkvare dio je Spanove strategije za nastavak rasta i širenja na nova tržišta. Zemlje Baltika i Skandinavije pokazuju rastuću potrebu za dodatnom ekspertizom u područjima računalstva u oblaku i kibernetičke sigurnosti.

"Akvizicijom Span ulazi na tržište Estonije, jedne od digitalno najrazvijenijih zemalja Europe. Ekspertiza i tržišna pozicija GT Tarkvare u kombinaciji s našim naprednim cloud i cyber security uslugama odličan su temelj za daljnji rast i razvoj poslovanja na tržištima sjeverne Europe", rekao je povodom preuzimanja osnivač i predsjednik uprave Spana Nikola Dujmović.

GT Tarkvara partner je tvrtkama u softverskoj industriji poput Microsofta, Adobea, Veritasa, Citrixa, Symanteca, VMWarea i drugih. Bilježe kontinuirani rast prihoda tijekom godina, fokusirani su na projekte vezane uz digitalnu transformaciju, cloud i kibernetičku sigurnost. Uz privatni sektor, snažno su pozicionirani i u javnom i obrazovnom sektoru.

"Naši postojeći klijenti od sada imati pristup naprednim cloud i cyber security uslugama temeljenim na Spanovu višegodišnjem iskustvu rada s velikim, globalnim tvrtkama", rekao je Taivo Remmelgas, vlasnik i član uprave GT Tarkvare.

Prije godinu dana Span je za 37,3 milijuna kuna (oko pet milijuna eura) preuzeo hrvatsku tvrtku Ekobit, specijaliziranu za razvoj softvera i softverskih rješenja.

Širenje poslovanja na nova tržišta bio je jedan od glavnih ciljeva Spana tijekom javne ponude dionica, kojom su prikupili više od 100 mil. kn i bili uvršteni u kotaciju Zagrebačke burze.

Span trenutno ima više od 800 zaposlenih. Više od dvije trećine prihoda ostvaruju na inozemnim tržištima.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next