Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Feelsgood i Fil Rouge zatvorili drugu rundu investicije u GameBoost Istaknuto

Feelsgood i Fil Rouge zatvorili drugu rundu investicije u GameBoost

Feelsgood, prvi hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom, pridužio se Fil Rougeu, prvom hrvatskom fondu rizičnog kapitala za investiranje u hrvatske tech startupe, u drugoj rundi investicije u poduzeće Global Gaming Services iz Hrvatskoga zagorja, osnivača Kristijana Salijevića.

Ugovor o ulaganju vrijedi 2 milijuna EURa, dva fonda su suinvestirala u jednakom omjeru, a investicija se odnosi na GameBoost, marketplace koji radi na globalnom tržištu te korisnicima omogućuje kupnju i prodaju gaming usluga u sigurnom okruženju. Investicija će biti podloga za nastavak stalnog unapređenja korisničke podrške koju GameBoost osigurava svojim korisinicima širom svijeta, njihovu ubrzanu akviziciju, dodavanje novih videoigara na marketplace, te posljedično rast prodaje na globalnoj razini.

GameBoost je startup koji se razvija zavidnom brzinom, a dio je brzorastuće i iznimno popularne gaming industrije. Ova je platforma mjesto na kojem se sastaju strast prema videoigrama i želja za napretkom, a promovira se multikulturalnost, inovativnost gejmerskog svijeta, uključenost žena u IT industriju, te trud i rad usmjeren prema zajedničkom cilju, a sve to uz dobru dozu zabave. Platformu danas koriste deseci tisuća igrača različite dobi i na svim razinama te je prva takva u Hrvatskoj i regiji. Da je ovaj startup iznimno uspješan dokazuje i činjenica da već zapošljava preko 20 ljudi i na svojoj platformi drži preko 700 freelancera.

Uzevši u obzir glavne razvojne ciljeve, inovativnost i motivaciju cijelog tima, te područje djelovanja koje je danas veće od svih drugih oblika zabavne industrije zajedno, nema sumnje da će se GameBoost i dalje razvijati, šireći se na nova tržišta i osvajajući srca zadovoljnih klijenata diljem svijeta.

„Najpopularnije online igrice sve više prelaze u status e-sportova, a naši korisnici žele učiti od najboljih igrača svijeta i igrati s njima, te poboljšati vlastite vještine. Mi smo tu da im to omogućimo, uz nezaboravno i zabavno iskustvo te kvalitetnu korisničku podršku. Cilj nam je ponuditi klijentima na našem marketplaceu uslugu za sve njihove omiljene popularne online videoigre.“ ističe Kristijan Salijević, osnivač i CEO Global Gaming Servicesa.

„Kristijan Salijević pokazao je da je posvećen startup osnivač s vizijom kreiranja brzorastuće kompanije. Nakon naše prve investicije oformio je još jači tim, ubrzao prodaju i na taj način dokazao svoju kvalitetu. Ovom novom investicijom osigurao je podlogu za još brži rast i bolje rezultate u što ne sumnjam s obzirom na zdravu ambiciju i želju za uspjehom koju Kristijan posjeduje.” Izjavio je Stevica Kuharski, Principal pri Fil Rouge Capital fondu rizičnog kapitala.
Pomoć u rješavanju stvarnih problema društva kroz investicije osnovna je misija fonda Feelsgood koji je putem ove investicije odlučio ući i u gaming industriju.

„Izuzetno nam je drago da smo nakon dvije godine edukacije poduzetničkog eko sustava u Hrvatskoj o tome kako uz profit ugraditi i pozitivni društveni učinak u svoj business, već mogli investirati u hrvatski startup koji promovira sigurno okruženje u gaming industriji, čini je dostupnom svakome na odgovoran način, te osigurava dvosmjerno okruženje podučavanja i učenja kao sastavni dio svoje usluge.

Kristijan Salijević inspirativni je mladi lider koji u hrvatskoj startup kompaniji gradi multikulturalni tim diverzificiran u svakom smislu – dobnom, rodnom i nacionalnom te koji paralelno od samog početka postiže dobre prodajne rezultate. Želimo GameBoostu dobrodošlicu u Feelsgood portfelj.“, rekao je Domagoj Oreb, partner u Feelsgoodu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next