Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Domaći prehrambeni startup privukao 2,5 mil. kn ulaganja Istaknuto

BiteMe BiteMe

Feelsgood, hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom, sklopio je ugovor o ulaganju u zagrebački startup BiteMe Nutrition, specijaliziran za proizvodnju sirovih energetskih biopločica i biokolačića.

Radi se o investiciji vrijednoj 330 tisuća eura (više od 2,5 milijuna kuna). Ulaganje će biti potrošeno na širenje prodajne mreže i izlazak na nova tržišta.

Osnovan prije nešto manje od dvije godine, BiteMe je trenutno prisutan na hrvatskom i još sedam tržišta u inozemstvu (Estonija, Grčka, Hong Kong, Njemačka, Slovenija i Ujedinjeno Kraljevstvo).

Slovenska obiteljska tvrtka Medex bila je prvi investitor u BiteMe Nutrition. U spomenutih 330 tisuća eura fond Feelsgood sudjelovao je s 300 tisuća eura. Preostalih 30 tisuća eura pokrili su drugi ulagači, među kojima su Igor Drašković (investitor u veganske brendove te suvlasnik i izvršni direktor DRACO-a) i Maja Švener, osnivačica portala ličila.si.

Fond za startupe u Hrvatskoj i Sloveniji

Feelsgood je fond koji raspolaže s 30 milijuna eura za ulaganja u hrvatska poduzeća s ekološkim i društvenim učinkom koja su u ranoj fazi razvoja ili fazi rasta.

Pola od tih 30 milijuna eura stiglo je od Europskog investicijskog fonda, odnosno iz Europskog fonda za strateška ulaganja. Osim Hrvatske, za njihova sredstva mogu se prijaviti i projekti iz Slovenije.

U prosincu prošle godine uložili su 1,3 mil. eura u BE-ON, startupom pokrenutim kako bi pružio pomoć za više od 240 tisuća ovršenih građana.

Krajem istog mjeseca uložili su 5,6 mil. kn u agrotehnološku tvrtku Agrivi, u sklopu kruga financiranja u kojem su sudjelovali još i South Central Ventures, European Investment Fund, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Fil Rouge Capital i AgriTech Hub.

Agrivi radi na razvoju digitalnih rješenja za farme, tvrtke koje se bave proizvodnjom hrane, banke koje podržavaju poljoprivredu, ministarstva poljoprivrede...

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next