Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Austrijanci preuzeli pola vlasništva u tvrtci Verso Altima Istaknuto

Mario Gerenčir (Verso Altima) Mario Gerenčir (Verso Altima)

Austrijska tvrtka Best in Parking AG (BIP) postala je vlasnikom 50 posto udjela tvrtke Verso Altima d.o.o., poslovnog integratora u mrežnom poslovanju, IoT i digitalnoj transformaciji.

Cijena transakcije nije objavljena.

Verso Altima ima urede u Hrvatskoj i pet europskih zemalja, više od 150 zaposlenika i 170 korisnika u 50 država. Posluju dulje od 20 godina.

Posljednjih nekoliko godina je u regiji srednje i istočne Europe bila usmjerena je na specijalizaciju za digitalnu i zelenu transformaciju s naglaskom na rješenja za pametne gradove.

Pristup rješenjima za pametne gradove

BIP će ovom akvizijom osigurati nadogradnju svoje ponude digitalnih usluga, te poduprijeti dugoročni proces transformacije iz dominanto operatera za upravljanje parkiranjem, u pionira rješenja za pametne i klimatski učinkovite gradove.

Također će dobiti pristup individualno razvijenim rješenjima za gradove uključujući rasvjetu, potrošnju energije i vode, kvalitetu zraka, upravljanje prometom, pametna rješenja za digitalno plaćanje, učinkovito upravljanje zgradama kao i rješenja za kibernetičku sigurnost. Cilj ove cjelovite ponude je stvaranje održivih, pametnih, povezanih i sigurnih gradova.

"S investicijom u Verso Altimu ne samo što produbljujemo svoje digitalne kompetencije, već i jačamo svoju poziciju aktivnog partnera javnih uprava kako bismo povećali kvalitetu života, a pritom djelovali na način koji štedi resurse", rekao je Johann Breiteneder, izvršni direktor tvrtke Best in Parking AG.

"Investicijom ćemo započeti novu fazu rasta, konsolidirati vlastiti portfelj rješenja i proizvoda, ići ukorak s Nacionalnom strategijom, smjernicama Europske unije te svjetskim trendovima u stvaranju održivih i samodostatnih gradova. Omogućit će nam brz i kvalitetan razvoj vlastitih resursa, povećanje vidljivosti referentnih proizvoda te osigurati nova zapošljavanja i ulaganje u razvoj i istraživanja", istaknuo je Mario Gerenčir, direktor Verso Altime.

Ulaganje Best in Parkinga AG omogućit će i sinergiju s tvrtkom kćeri RAO, akviziranom 2021. godine i koja je u njihovom 100 postotnom vlasništvu. Ta tvrtka nudi softverska rješenja za učinkovito upravljanje i kontrolu javnog parkirališta i cestovnog prostora, kao i sustave naplate, rješenja za pristup i prodaju karata za nacionalne parkove i parkove prirode, rekreacijske objekte i marine.

Best in Parking AG je vlasnik i operater infrastrukture parkiranja i mobilnosti u srednjoj i jugoistočnoj Europi od 1976. godine, s Austrijom, Italijom i Hrvatskom kao glavnim tržištima. Trenutno upravljaju s oko 84 tisuća parkirnih mjesta na više od 190 lokacija, koje uključuju i punionice električnih vozila.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next