Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Studio za računalne igre Gamechuck povećao plaće radnicima Istaknuto

Studio za računalne igre Gamechuck povećao plaće radnicima

Hrvatski studio za razvoj videoigara Gamechuck i Novi sindikat potpisali su aneks Kolektivnog ugovora za tu tvrtku.

Odredbe aneksa stupaju na snagu s 1. prosincem 2022. godine.

Aneks donosi nekoliko važnih promjena, ne baš tipičnih za domaću industriju računalnih igara.

Radnicima Gamechucka tako je iznos bruto plaća povećan za 11 posto. Kroz dodatno povećanje neoporezivih primitika, ukupni primitak radnika uvećan je za 13,8 posto.

Novi neradni dan

U Gamechucku su datum potpisivanja aneksa, 29. studenoga, odlučili proglasiti neradnim danom, koji će to ostati i ubuduće. Također je usvojena i odredba prema kojoj, u slučaju da neki od blagdana ili državnih praznika padaju na neradni dan, radnicima Gamechucka će prvi sljedeći radni dan biti neradni.

"Povišica plaća nudi odgovor na visoku stopu inflacije, a potpisivanje aneksa Kolektivnog ugovora simbolično je obilježeno uveđenjem novog praznika za naše radnike.

Ovo je značajan dan za Gamechuck, ali i za gaming industriju u Hrvatskoj općenito. Gamechuck bio prvi u usvajanju Kolektivnog ugovora za svoje radnike, a sada ima i prvi aneks Kolektivnog ugovora, što možemo zahvaliti odličnoj suradnji s Novim sindikatom koji je bio susretljiv i strpljiv oko svakog našeg prohtjeva”, rekao je Igor Gajić, sindikalni povjerenik u Gamechucku.

Gamechuck i Novi sindikat su Kolektivni ugovor potpisali krajem travnja 2022. godine. Kako je tada istaknuo suosnivač i direktor Gamechucka Aleksandar Gavrilović, sindikalizam je važan za solidarnost i zaštitu slabijih u kolektivu, ali je također i koristan za tvrtku - demokratski mehanizmi donose balans odlukama uprave, a transparentnost tjera upravu na bolje planiranje i održivije poslovanje.

Od potpisivanja Kolektivnog ugovora odnosi u tvrtci puno su uređeniji, ustvrdio je nakon potpisivanja aneksa tom ugovoru.

"Radnici su jako zadovoljni šestosatnim radnim danom, a transparentno vođenje financija dovodi do zrelijih poslovnih odluka. Sukladno tome, protekli mjeseci su doveli do znatnog rasta prihoda i produktivnosti te smo sukladno tome u stanju povećati materijalna i nematerijalna prava svih radnika", istaknuo je Gavrilović.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next