Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Twitter će za godinu dana imati milijardu korisnika, kaže Elon Musk Istaknuto

Twitter će za godinu dana imati milijardu korisnika, kaže Elon Musk

Glavni izvršni direktor Twittera Elon Musk ustvrdio je kako je broj novootvorenih korisničkih računa na toj platformi viši nego ikad dosad.

U sedam dana zaključno sa 16. studenim broj novih korisnika bio je u prosjeku više od dva milijuna dnevno, za 66 posto više nego u istom tjednu 2021. godine.

Musk očekuje kako će Twitter nadmašiti milijardu aktivnih korisnika za 12 do 18 mjeseci.

Također je ustvrdio kako je broj aktivnih minuta koje korisnici provede na platformi oborio rekord s blizu osam milijardi aktivnih minuta dnevno tijekom sedam dana zaključno s 15. studenim, što je za 30 posto više nego u istom tjednu lani.

Zaključno s 13. studenim impresije govora mržnje manje su nego u listopadu prije godinu dana. Bilo je došlo do naglog povećanja njihovog broja početkom ovog mjeseca, prije i nakon lansiranja servisa Twitter Blue.

Oglašivači čekaju rasplet

Brojni oglašivači, uključujući velika imena kao što su General Motors, Mondelez International i Volkswagen, obustavili su oglašavanje na Twitteru dok ne vide kojim će smjerom Musk krenuti.

I Musk je priznao kako Twitter bilježi velik pad prihoda zbog povlačenja oglašivača, za što je okrivio koaliciju skupina boraca za zaštitu građanskih prava, koje su pritisnule oglašivače na napuštanje Twittera ukoliko moderacija sadržaja na toj platformi neće biti zaštićena, piše Reuters.

Aktivisti su također vršili pritisak na oglašivače nakon što je Musk ukinuo zabranu tvitanja bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Twitter je u međuvremenu napustio veliki broj djelatnika, što prisilno, što svojom voljom. Među njima su ljudi koji su radili na odnosima s javnošću, uređivanju sadržaja, zaštiti ljudskih prava i etici strojnog učenja, kao i pojedinci iz timova za razvoj proizvoda i tehniku.

Kao jedan od razloga zašto želi preuziti Twitter Musk je svojedobno naveo to što ga želi pretvoriti u aplikaciju za sve, koju će zvati X. Ta bi aplikacija trebala dobiti dodatne značajke, poput mogućnosti slanja enkripcijom zaštićenih izravnih poruka, dugačkih tvitova i obavljanja plaćanja.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next