Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Kaos u Twitteru: Otpustili ljude, sad ih zovu nazad Istaknuto

Kaos u Twitteru: Otpustili ljude, sad ih zovu nazad

Tek nekoliko dana nakon što je otpušteno otprilike pola zaposlenih Twitter poziva pojedine djelatnike na povratak na svoje radno mjesto.

Navodno su pojedini djelatnici bili otpušteni ili greškom ili nadležni nisu shvatili kako je njihovo iskustvo ključno za izradu značajki koje Elon Musk želi vidjeti na toj platformi.

Vijesti o tome pojavile su se na internim Twitterovim kanalima na servisu Slack i samom Twitteru, uz korištenje značajke Blind koja skriva ime autora i broj lajkova, odnosno retvitova. Prema jednoj od tih objava, Twitter je u potrazi za razvojnim programerima za operativne sustave Android i iOS.

Stopirana potvrda računa uz plaćanje

Nakon što ga je Musk preuzeo pod prijetnjom nastavka parnice protiv njega, Twitter je počeo dijeliti otkaze. Prvi su na redu bili čelni ljudi tvrtke poput glavnog izvršnog direktora Paraga Agrawala. Twitter su također napustili i drugi ključni ljudi, poput primjerice šefice oglašavanja Sarah Personette, direktorice kadrovske službe Dalane Brand i šefa temeljnih tehnologija Nicka Caldwella.

Njima su se pridružili glavna izvršna direktorica za marketing Leslie Berland, šef proizvoda Jay Sullivan i dopredsjednik za globalnu prodaju Jean-Philippe Maheu.

Ali, prošlog petka krenuo je masovni val otkaza koji je trebao obuhvatiti između 3.700 i 3.800 radnika.

Kako je riječ o približno pola ukupnog broja zaposlenih, taj se drastični potez neminovno negativno odrazio na veliki broj timova, uključujući primjerice i onaj zadužen za razvoj novih značajki koje bi Twitter trebale učiniti pristupačnijim slabovidnim i drugim osobama sa zdravstvenim problemima.

Dan nakon što su otkazi krenuli Twitter je pokušao lansirati novi sustav za potvrđivanje korisničkog računa uz plaćanje. No, od toga su navodno odustali već dan kasnije i pomaknuli uvođenje nove značajke na još neodređen datum nakon izbora u Sjedinjenim Državama, piše Yahoo Finance.

Musk se također upustio u rezanje troškova u Twitteru vrijedno milijardu američkih dolara, koje bi moglo ugroziti stabilnost te platforme tijekom visokih razina internetskog prometa.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next