Biz Tech web portal powered by vidi logo2

IN2 preuzeo Libusoft Cicom Istaknuto

IN2 preuzeo Libusoft Cicom

Informatička i konzultantska kompanija koja se bavi razvojem i implementacijom rješenja za informatizaciju procesa poslovanja Libusoft Cicom postaje dio IN2 grupe. Vrijednost akvizicije nije objavljena.

Libusoft Cicom (LC) jedan je od predvodnika digitalizacije javne uprave u Hrvatskoj. U njoj radi 150 zaposlenika koji pružaju IT usluge i razvijaju specifične softvere za preko 1.000 korisnika. Također se bavi projektiranjem i implementacijom cjelovitih hardverskih sustava, sistemsko-tehničkom podrškom i konzaltingom.

Programska rješenja LC-a namijenjena su jedinicama lokalne, područne i regionalne samouprave, proračunskim korisnicima, komunalnim poduzećima, upraviteljima stambenih zgrada, tvrtkama i neprofitnim organizacijama.

Treća akvizicija ove godine

IN2 grupa kontinuirano prati stanje na tržištu, prepoznaje najbolje potencijalne partnere te sustavno širi svoje poslovanje akvizicijama IT tvrtki koje se svojim djelovanjem uklapaju u već definirane sektore unutar grupe ili pak nadograđuju poslovanje IN2 grupe s nekim novim inovativnim rješenjem.

"Sljedeći našu dugoročnu viziju digitalizacije Hrvatske, odlučili smo našu grupu proširiti za još jednu novu članicu, tvrtku koja razvija specifična IT rješenja. Zajedničkom sinergijom postići ćemo daleko više za naše klijente i korisnike", rekao je Denis Jašarević, predsjednik uprave IN2 grupe.

"Libusoft Cicom ima izuzetno kvalitetna softverska rješenja i ekspertizu, dugu tradiciju i tržišni je lider u nekoliko segmenata poslovanja. Ova akvizicija za IN2 grupu znači daljnje jačanje tržišne pozicije i prisutnosti u svim poslovnim vertikalama. Planiramo podržati anorganski rast IN2 grupe i u budućnosti, kontinuirano radimo na novim potencijalnim partnerstvima i akvizicijama", najavila je Katarina Šiber Makar, viša dopredsjednica za razvoj poslovanja u CSI-ju i članica nadzornog odbora IN2 grupe.

Ova akvizicija nije jedina za IN2 grupu tijekom ove godine. Početkom veljače preuzeli su MCS grupu, a početkom ožujka tvrtku SVAM Plus.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next