Biz Tech web portal powered by vidi logo2

U Zagreb stiže prva poslovna konferencija o igrama i metaverzumu Istaknuto

U Zagreb stiže prva poslovna konferencija o igrama i metaverzumu

Zagreb će prvog prosinca 2022. godine biti domaćin prve poslovne konferencija o gamingu i metaverzumu Game Changer.

Jednodnevna konferencija bit će održana u Z Centru u dvoranama Cinestara.

Osim računalnim igrama i metaverzumom bavit će se i webom 3, e-trgovinom nove generacije, animacijom i digitalnim dizajnom, umjetnom inteligencijom i big datom, kibernetičkom sigurnošću i drugim temama.

Širok raspon tema  predavača

Veliki broj predavača i panelista ponudit će studije slučajeva, predočiti trendove i smjer kojim se razvija ovaj segment industrije, kao i prezentirati znanja, alate i vještine potrebne kako bi se uhvatilo korak s njime.

Imat ćete tako priliku čuti Andreja Kovačevića (Exordium Games), Anreja Kugoniča (Nordeus), Aleksandra Gavrilovića (Gamechuck), Krešimira Končića (Neuralab), Idu Pandur (Near Balkans), stručnjaka za računalnu sigurnost Alena Delića, Berislava Marszaleka (Entrio), Strahinju Vukoičića (Moonstruck), Marcela Majsana (E-commerce Croatia), Anu Nives Radović (Fintech Online Center), Nemanju Petrovića (Web3 Super Cluster Serbia), Sandu Mamić (Sansen's World) i druge.

Program će se odvijati u šest dvorana paralelno. Svaka će biti posvećena određenoj temi, kao što su gaming, metaverzum, NFT, startupovi, e-trgovina i digitalno nasilje, a jedna će biti posvećena tehnološkim i drugim premijerama.

Ukupno će biti održano 24 panela s više od 90 sudionika, deset interaktivnih prezentacija i isto toliko tehnoloških premijera. Organizatori očekuju više od 1.700 sudionika.

Procjenjuje se kako bi na Zemlji do kraja ove godine moglo biti više od tri milijarde igračice i igrača. Industrija igara je po ukupnoj potrošnji tijekom prošle godine postala većom od glazbene i filmske industrije zajedno.

Streaming računalnih igara tijekom ove godine pratit će 840 milijuna ljudi. U naredne dvije godine taj bi broj mogao biti veći od milijarde.

Više: Game Changer

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next