Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Krenuli tihi odgođeni otkazi u Meta Platforms Istaknuto

Krenuli tihi odgođeni otkazi u Meta Platforms

Meta Platforms odlaže otkaze tako što dijelu djelatnika daje rok od mjesec dana za pronalaženje novog radnog mjesta u toj tvrtci ako je njihov odjel srezan ili posve ukinut.

Ta je praksa navodno već dugo prisutna u tvrtci u čijem je vlasništvu Facebook, ali sve donedavno se odnosila samo na niže rangiranu radnu snagu.Ali, kako se i tehnološki sektor priprema za nadolazeću recesiju, na meti su se našli i više rangirani zaposlenici.

Nakon što je Meta zabilježila prvi ikad pad prihoda njen glavni izvršni direktor Mark Zuckerberg najavio je kako će vjerojatno morati posegnuti za relokacijom resursa kako bi ublažili negativne posljedice.

No, također je rekako kako planiraju postupno smanjivati rast broja zaposlenih tijekom iduće godine. Brojni timovi bit će smanjeni kako bi fokus bio preusmjeren na druga područja kojima se Meta Platforms bavi.

Otkaz za do deset posto zaposlenih?

Moguće je kako će otkazi tijekom ove godine zahvatiti do deset posto zaposlenih u toj tvrtci. Odmak od mjesec dana uveden je kako bi se talentiranim zaposlenicima pružila mogućnost ostanka u tvrtci, piše Yahoo.

Za sličnim su mjerama navodno posegnuli i u Googleu, s time da je u njihovom slučaju riječ o roku od 90 dana. Ranije su koristili rok od 60 dana za internu relokaciju.

Snap je tijekom prošlog mjeseca, nakon objave loših poslovnih rezultata, najavio kako će otpustiti 20 posto ukupnog broja zaposlenih.

Otkazi će biti podijeljeni u odjelu za hardver, u kojem su nedavno obustavili razvoj bespilotne letjelice za snimanje selfieja Pixie. Na burzu će članovi timova koji su razvijali alate koji su developerima trebali pomoći u izradi igara i mini aplikacija u sklopu Snapchata.

Ostavku je dala šefica oglašavanja Jeremi Gorman, koja je prešla u Netflix sa Snapovim dopredsjednikom za prodaju oglasa za područje Sjeverne i Južne Amerike Peterom Naylorom.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next