Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Samsung će potrošiti pet mlrd. USD na ugljičnu neutralnost Istaknuto

Samsung će potrošiti pet mlrd. USD na ugljičnu neutralnost

Samsung se obvezao postići ugljičnu neutralnost na razini cijele tvrtke do 2050. godine.

Kako bi ostvarili taj cilj, planiraju tijekom narednih sedam i pol godina potrošiti pet milijardi američkih dolara. Do ovog je iskoraka došlo djelomično i zbog pritiska dugogodišnjih dioničara.

Planovi južnokorejskog diva nisu možda podjednako agresivni kao Microsoftovi, u kojem namjeravaju biti ugljično negativni do kraja ovog desetljeća, ali ipak ciljaju na to da njihov odjel Device eXperience postane ugljično neutralan do 2030. godine.

Čipovi će biti izazov

Riječ je o odjelu koji obuhvaća poslovanje s potrošačkom elektronikom, uključujući mobilne uređaje i zaslone, i koji je bio odgovoran za deset posto emisija stakleničkih plinova tijekom 2021. godine.

S druge strane, odjel koji proizvodi procesore i elektroničke komponente i često donosi Samsungu najviše novca imao je udio od 90 posto od 17,4 milijuna tona stakleničkih plinova, koliko je ta tvrtka emitirala lani.

Čini se očitim kako Samsung čeka veliki posao kako bi proizvodnju čipova doveo do ugljične neutralnosti.

Namjeravaju u tu svrhu razviti tehnologije koje će značajno smanjiti plinovite nusproizvode proizvodnje poluvodiča, kao i podići pogone za njihovu obradu. Uz to će razviti tehnologije za hvatanje, skladištenje i korištenje ugljika, kako bi mogao biti upotrijebljen kao koristan resurs.

Samsung je priključio globalnoj inicijativi RE100, u kojoj sudjeluju tvrtke koje žele koristiti energiju iz obnovljivih izvora.

Tijekom narednih pet godina odjel Device eXperience i svo poslovanje izvan Južne Koreje trebalo bi biti prebačeno na obnovljive izvore energije. Do 2050. sve potrebe za energijom trebali bi zadovoljavati iz obnovljivih izvora.

Također, namjeravaju promovirati ponovno korištenje vode i proširiti prikupljanje elektroničkog otpada sa sadašnjih 50 na 180 država, piše Reuters.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next