Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Tržište NFT-ovima OpenSea otpušta petinu zaposlenih Istaknuto

Tržište NFT-ovima OpenSea otpušta petinu zaposlenih

Suosnivač i glavni izvršni direktor tržišta NFT-ovima OpenSea Devin Finzer objavio je kako će ta tvrtka otpustiti oko 20 posto zaposlenih.

Finzer nije naveo o koliko je ljudi riječ. Podaci o ukupnom broju zaposlenih te tvrtke proturječni su.

U članku objavljenom u časopisu Forbes u siječnju ove godine navedeno je kako imaju više od 70 zaposlenih. Ali, glasnogovornik tvrtke je novinaru Vergea rekao kako će nakon otpuštanja imati 230 zaposlenih.

Slom tržišta im je došao glave

Navodno su svi zaposlenici o otkazu obavješteni izravno i dobili su otpremninu, ubrzanu isplatu opcija na dionice i pokriveno zdravstveno osiguranje do kraja godine. Otpuštanja bi, prema Finzerovoj procjeni, trebala osigurati opstanak tvrtke tijekom idućih pet godina ako sadašnja kripto zima potraje.

OpenSea je u veljači ove godine dobio novu rundu ulaganja, vrijednu 300 milijuna američkih dolara, što je procjenu vrijednosti tvrtke podiglo na 13,3 milijarde USD. Također je procjenjeno kako Finzer i drugi suosnivač OpenSea Alex Atallah svaki vrijede po 2,2 mlrd. USD.

No, u međuvremenu je došlo do sloma tržišta kriptovaluta, što je za posljedicu imalo ne samo pad cijena, već i smanjenje aktivnosti na platformama kao što je OpenSea, koja je uzimala naknadu od 2,5 posto od svake transakcije.

Uz to, brojne su tvrtke počele izbjegavati nezamjenjive tokene ili objašnjavati kupcima i korisnicima zašto se njima bave. Reddit je, primjerice, upogonio značajku NFT Collectibe Avatars bez korištenja naziva NFT, dok je direktor marketinga Sonyja morao uvjeravati igrače kako neće biti problema zbog toga što namjeravaju uvesti blockchain i NFT-ove na igraću konzolu PlayStation 5.

OpenSea nije jedini koji je morao posegnuti za otkazima. Mjenjačnica Coinbase je prošlog mjeseca otpustila 1100 ljudi, Digital Voyager je otišao u stečaj, a hedge fondu Three Arrows Capital zamrznuta je imovina.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next