Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Coinbase će otpustiti blizu petine ukupnog broja zaposlenih Istaknuto

Coinbase će otpustiti blizu petine ukupnog broja zaposlenih

Još prije četiri mjeseca Coinbase je navodno potrošio 14 milijuna američkih dolara na oglas tijekom prijenosa Super Bowla. Sad otpuštaju oko 1.100 ljudi, odnosno 18 posto ukupnog broja zaposlenih.

U objavi na službenom blogu te tvrtke glavni izvršni direktor Brian Armstrong najprije je za nevolje okrivio novonastale ekonomske okolnosti, koje bi mogle dovesti do kripto zime.

No, nešto niže u istom tekstu je priznao kako je Coinbase zaposlio previše djelatnika, pokušavajući iskoristiti nove mogućnosti koje su se počele pojavljivati praktično svaki tjedan kako su kriptovalute počele dobivati na popularnosti.

Zaposlenici peticijom traže smjenu uprave

Također je naveo kako su iznimno brzo rasli tijekom zadnje dvije godine, zbog čega su počeli poslovati manje učinkovito.

Prije četiri dana Armstrong je na Twitteru odgovorio na peticiju zaposlenika Coinbasea kojom je zatraženo uklanjanje direktora te tvrtke, rekavši kako je to "glupa ideja na više razina". Predložio je zaposlenicima koji nisu sretni sa sadašnjom situacijom i predloženim rješenjima da daju otkaz.

U peticiji je kao razlog za smjenu uprave Coinbasea također navedeno agresivno zapošljavanje, koje je opisano kao neodrživo i u suprotnosti s mudrim postupanjem pri upravljanju kripto imovinom. Kritizirani su i drugi projekti, poput platforme Coinbase NFT, pokrenute u vrijeme kad je tržište kriptovalutama u padu.

Tijekom prošlog mjeseca objavljeno je kako su direktori Coinbasea - uključujući Armstronga, suosnivača Freda Ehrsama, predsjednicu i glavnu operativnu direktoricu Emilie Choi i glavnog direktora za proizvode Surojita Chatterjeea - ubrali 1,2 milijarde USD prodajom dionica od javne ponude dionica u travnju 2021. godine.

Cijena dionice tad je bila 382 USD. Sad se kreće oko 52 USD.

I druge tvrtke koje se bave kriptovalutama, kao što su BlockFi, Crypto.com i Gemini, najavile su otkaze nakon što je cijena bitcoina pala s oko 69 tisuća USD iz studenog prošle godine na oko 21,8 tisuća USD sad, piše Verge.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next